Nettgigantene tar kontrollen fra oss

Mange populære nettgiganter får flere og flere brukere, men samtidig blir de mindre og mindre fleksible, det vil si brukerne får mindre kontroll. Det finnes nok flere eksemple på dette, men vi trekker frem Facebook og Twitter.
Facebook

Legg vi en lenke (en URL) i et innlegg i Facebook får vi ikke muligheten til å redigere tekst og bilder. Facebook tilrettelegger og plasserer tekst og bilde slik Facebook tror er best, men dette er nok basert på originalsiden. Dette gir brukere mindre fleksibilitet. Les mer om dette i vår artikkel.

Vi har funnet en nettside som forklarer denne saken. Det viser seg at dette er ett av mange tiltak mot falske nyheter. Les mer i vår artikkel.

Twitter

Her er det «In case you missed it» som ikke lar seg konfigurere bort. Vi kan altså ikke velge om vi får denne påminnelsen eller ikke. Vi har faktisk prøvd noen «knep» i innstillinger, og på kort sikt ser det ut som det hjelper, men det gjelder ikke på lang sikt og ikke slik vi ønsker det. Les mer i vår artikkel.

Arroganse eller dårlig programmering?

Det vi lurer på om det dreier seg om gigantene har valgt å gjøre tjenestene mindre fleksible for brukerne av ren arroganse, det vil si gigantene mener de «vet» hvordan brukerne vil ha det. En annen teori er at det dreier seg om dårlig programmering, det vil si at dette rett og slett er produksjonsfeil.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *