Gratisverktøy for deg som er rammet av ransomware
To ganger i løpet av 2017 har verden sett store og omfattende angrep med ransomware-skadevare. Sikkerhetseksperter mener det vil komme flere angrep i fremtiden. Er du så uheldig at du er blitt rammet av dette finner du hjelp på denne siden.

Les også: Slik unngår du ransomware

Identifiserer skadevaren

Antivirusselskapet Bitdefender har lansert verktøyet Ransomware Recognition Tool. Det er i utgangspunktet et verktøy som kan brukes til å identifisere ransomware, det vil si hva slags type ransomware du eventuelt har. Dette er altså et verktøy for brukere som allerede er blitt rammet av ransomware.

Slik fungerer verktøyet

Bitdefender Recognition Tool er et enkelt program son ikke trenger installasjon. Du finner verktøyet på bitdefender.com. Klikk på «Download Bitdefender Ransomware Recognition» for å laste ned programfilen. Kjør programfilen og aksepter lisensavtalen.

Du får da opp et vindu med to tekstfelter. Her skal du skrive inn stier (på PC-en din) til løsepenge-notatet eller stien til mappen med de krypterte filene. Du skal altså legge inn den ene stien eller den andre eller begge deler. Du kan bla deg frem til mappen via Browse-knappen. Dette er informasjon som programmet trenger for å kunne analysere skadevaren.

Når en sti er på plass kan du trykke på Scan-knappen. Løsepenge-notatet blir sendt til Bitdefender på nettet. Dette programmet fjerner ikke ransomware, men du får tilgang til lenker til programmer som kan brukes til å dekryptere filene, det vil si som kan frigjøre filene, dersom disse er tilgjengelige.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *