Er bitcoin-boblen i ferd med å sprekke?

Det er mange som har vært positive til valutaen bitcoin, mens det er også mange som fortsatt er skeptiske, spesielt myndigheter – det er kanskje ikke så rart siden det er ingen som styrer bitcoin.

Les også: Hva er egentlig bitcoin?
Verdien øker kraftig

Slik har utviklingen vært for bitcoin i løpet av det siste året:

 • Mai 2016
  Et bystyre i Sveits ble enige om å si ja til bitcoin som en betaling for offentlige tjenester. Det er byen Zug som tok denne avgjørelsen. Dette skaper jo tillit til bitcoin og fører til at flere får troen på systemet. Les mer på BBC.com.

 • Juli 2016
  Et kjent britisk markedsanalyseselskap mener bitcoin kan være redningen etter at Storbritannia sa nei til den Europeiske Unionen i folkeavstemningen Brexit. Selskapet mener bitcoin kommer til å skape stabilitet i en usikker økonomisk fremtid. Les mer på betanews.com.

 • Januar 2017
  Verdien på bitcoin svinger veldig fra dag til dag, men den har nå passert ny milepæl, nemlig 1000 dollar. En bitcoin er i skrivende stund verdt 1031 dollar. Eksperter mener den økende verdien skyldes økt interesse for bitcoin i Kina. Verdien på bitcoin økte hele 125 prosent i løpet av 2016. Les mer på BBC.com.

 • Mai 2017
  Verdien av bitcoin når nye høyder. Den er i skrivende stund verdt over 2300 amerikanske dollar. Du kan følge verdien på weusecoins.com. Årsaken til den voldomme oppgangen i det siste skal ifølge eksperter være endringer av vilkår i Japan og Kina som gjør det enklere å bruke bitcoin i denne delen av verden. Les mer om saken på BBC.com.

 • August 2017
  Verdien fortsetter å øke kraftig. Den var for noen dager siden oppe i hele 4500 USD, men akkurat nå den på rundt 4200 USD – du kan følge verdien LIVE på realtimebitcoin.info. Verdien har mer enn firedoblet seg siden desember 2016 og nå er det mange som lurer på om dette er en boble som er i ferd med å sprekke. Les mer på thenextweb.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.