Her kan du sjekke om PC-en din er sårbar
Det er nylig oppdaget potensielt svært alvorlige sårbarheter i prosessorer som berører de fleste enheter i verden som bruker mikroprosessorer. Du kan selv sjekke om PC-en din er sårbar.

Les også: Dette vet vi om CPU-sårbarheten

Det har vært mulig å sjekke dette før, men metodene har tidligere vært kompliserte. Nå kommer imidlertid appen som gjør prosessen mye enklere.

CPU Checker

Appen Ashampoo Spectre Meltdown CPU Checker gjør at du kan sjekke PC-en din med bare ett klikk. Appen bruker i utgangspunktet Microsofts egen metode, men tilrettelegger den slik at den blir svært enkel å bruke. Appen kommer til slutt med en rekke forslag dersom det viser seg at PC-en er sårbar.

Last ned

Du finner appen på ashampoo.com – den er helt gratis og trenger verken installasjon eller registrering. Det påstås at appen støtter både Windows 7 og Windows 10, men vi klarte ikke å kjøre den på en PC med Windows 7.

Denne appen er svært enkel å bruke – du kan kjøre appen og klikke på «Start security check»-knappen. Du får til slutt opp plakater som sier om din PC er sårbar for Spectre og/eller Meltown. Du kan eventuelt klikke på lenken «What should I do» for å få forslag til tiltak. Blant forslagene du kan få er å oppdatere BIOS, men det er ikke noe for folk flest.

Hva bør du gjøre?

Hva bør du gjøre dersom det viser seg at PC-en din er sårbar? Du trenger egentlig ikke å gjøre så mye, bortsett fra å sørge for å holde Windows og programvare oppdatert. Dette gjelder spesielt nettlesere og antivirus. Du kan selv sjekke om din nettleser er sårbar ved å besøke xlab.tencent.com.

Dette er en sak som er under utvikling og hvis du finner ut at du har en sårbar PC er du slett ikke alene – stort sett alle enheter som bruker mikroprosessor er berørt av dette. Leverandører av PC-er og andre enheter vil komme med oppdateringer etter hvert. Den gode nyheten er at ingen angrep er sålangt blitt rapportert på grunn av denne sårbarheten.

Kilder: ashampoo.com, , ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *