Oppdatering mange har ventet på, men den er ikke trygg for alle
Microsoft pleier å legge ut sikkerhetsoppdateringer på den andre tirsdagen i hver måned. Det kan hende at selskapet legger ut oppdateringer utenom dette, men da skjer det kun hvis en sikkerhetsoppdatering haster.

Les også: Guide: Windows Update

Tirsdag 9. januar

Tirsdag 9. januar 2018 ble det lagt ut nye oppdateringer. Denne gangen er det sikkerhetsoppdateringer for Windows og Office. Det dreier seg denne gangen om 11 sikkerhetsoppdateringer.

Les også: Office 2007 ikke lenger oppdatert

Vi ser også en overraskelse og det er sikkerhetsoppdateringer for Office 2007 til tross for at programvaregiganten tidligere har sagt at den siste oppdateringen for Office 2007 skulle komme i oktober 2017. Dette er jo positivt for brukere som fortsatt bruker denne versjonen av kontorpakken.

Problemer for Windows 7

En del brukere av Windows 7 melder om problemer etter installasjon av oppdatering nummer KB4056894. Denne oppdateringen var tilgjengelig i forrige uke via Microsoft Update-katalogen. PC-er med AMD-prosessor skal ha fått blåskjerm. Dette melder både Computerworld.com og Microsoft.

Dersom du har Windows 7 og en PC med AMD-prosessor kan det derfor være lurt å velge å ikke installere oppdatering nummer KB4056894. Da må du i så fall slå av automatisk oppdatering og velge å oppdatere Windows manuelt.

Dårligere oversikt i dag

Microsoft har av en eller annen grunn bestemt seg for å gjøre det vanskeligere for brukerne å få informasjon om oppdateringene. «Security Bulletins» har tidligere gitt en fin oversikt over Windows-oppdateringene, men denne er nå blitt erstattet med såkalt «Security Update Guide». Denne informasjonen trenger mannen i gata riktignok ikke å vite, men journalister og teknikere ønsker gjerne å vite dette.

Nettsiden for sikkerhetsoppdateringer er dessverre mindre oversiktlig, men du finner den på microsoft.com – her må du bruke flere filtre for å finne informasjon om et bestemt produkt – dette var mye enklere før. Du finner bedre oversikt på ghacks.net.

Windows oppdateres automatisk

Har du Windows 10 blir oppdateringene installert automatisk. Ha du en eldre Windows-versjon kan du velge om oppdateringene installeres automatisk eller ikke, men standardinnstillingen er at de installeres automatisk. Les mer om dette i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *