Slik får du tilbake 30 GB etter Windows-oppdatering
Har du klart å oppdatere til Windows 10 Fall Creators Update? Da er det på tide å rydde etter oppdateringen.

Les også: Windows 10 Fall Creators Update

Har du ikke fått oppdateringen?

Har du derimot ikke klart å installere den siste store oppdateringen for Windows 10 kan du gå til nettsiden microsoft.com og klikke på Oppdater nå-knappen. Last ned og kjør filen og da skal det settes i gang oppdatering til Windows 10 Fall Creators Update.

Hvordan vet du at du har fått oppdateringen?

Hvordan vet du om du har fått Windows 10 Fall Creators Update eller ikke? Du kan skrive winver i søkevinduet i Windows og trykke på Enter-tasten på tastaturet. Hvis du ser Versjon 1709 i vinduet så har du den nyeste oppdateringen. Hvis du derimot ser et lavere tall, for eksempel Versjon 1703, da har du ikke den nyeste oppdateringen.

Slik rydder du plass

Denne oppdateringen bruker faktisk ganske mye lagringsplass og installasjonsfilene blir ikke fjernet etterpå, men dette kan du selv ordne. Du kan faktisk fjerne ganske mye – opptil 30 GB kan ryddes bort.

Skriv diskopprydding i søkevinduet i Windows og høyreklikk på Diskopprydding i søkeresultatet og velg Kjør som administrator. Sørg for at det er systemdrevet (C:) som er valgt og klikk på OK.

Verktøyet kalkulerer nå hvor mye plass som kan frigis. Nå kan du sette en hake ved Tidligere Windows-installasjoner. Det varierer hvor mye du kan frigi, men det dreier seg gjerne om 20 til 30 GB. Klikk på OK for å bekrefte ryddingen.

Derfor bør du ikke fjerne disse filene

Filene du fjerner på denne måten brukes til å gå tilbake til tidligere Windows-versjon. Hvis du er sikker på at du ikke skal gå tilbake kan du gjerne fjerne disse filene. Har du mye ledig lagringsplass på PC-en din trenger du kanskje ikke å gjøre dette.

Kilde: betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *