Dette er årets ord i Oxford Dictionary
OxfordDictionaries.com er den nettbaserte utgaven av den engelske klassikeren Oxford Dictionary som er utgitt av Oxford University Press som er en del av University of Oxford.

Årets engelske ord

Oxford Dictionaries har kåret «youthquake» til årets ord for 2017. Ordet ble først brukt på 60-tallet av Diana Vreeland redaktør i Vogue. Ordet brukes til å beskrive raske endringer i mote, musikk og holdninger.

Grunnen til at Oxford Dictionary har valgt dette som årets ord denne gangen er at ordet er blitt brukt nylig for å beskrive ungdom som er med på å drive endringer i det politiske landskapet.

Casper Grathwohl fra Oxford Dictionary sier til BBC at valget av årets ord ikke var et enkelt valg i 2017, men han mener ordet er brukt i det daglige og at bruken har økt i løpet av 2017.

Parlamentsvalget avgjorde

I Storbritannia ble ordet brukt om unge velgere i forbindelse med Parlamentsvalget i 2017. Ordet skal ha vært mye brukt i juni rundt valget etter at Labour hadde fått et bedre resultat enn forventet.

Andre ord som ble vurdert

Dette er noen av de engelske ordene som har vært populære i det siste:

  • Antifa – et kort ord for «anti-fascist».
  • Broflake – en mann som er opprørt av fremadgående holdninger, ordet kommer fra «snowflake».
  • Kompromat – et russisk begrep for noe som bruke i utpressing.
  • Unicorn – å legge farger på ting – spesielt mat.
  • Milkshake duck – en person eller en karakter på sosiale tjenester som virker sjarmerende i starten, men som etter hvert viser seg å ikke ha gode hensikter.

Kilder: BBC, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *