Skatteetaten advarer mot falske e-poster

Hvis du får en e-postmelding fra et kjent selskap som du i utgangspunktet ikke har bedt om, vil det sannsynligvis dreie seg om et svindelforsøk, og det gjelder spesielt hvis vedkommende ber deg om sensitiv informasjon. Svindlerne utnytter da det faktum at svært mange kjenner til det aktuelle selskapet som et seriøst selskap og stoler derfor på meldingen.
Skatteetaten advarer

Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster med påstand om skatterefusjon. Dette er et forsøk på svindel. Det er slett ikke første gangen noe lignende skjer.

Gang på gang kommer det meldinger fra brukere som får e-postmeldinger fra noen som kaller seg for Skatteetaten.com. Mottakeren blir spurt om å oppgi kredittkortnummer, kontonummer eller andre personopplysninger.

Et nytt svindelforsøk

Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster om skatterefusjon. I meldingen blir du bedt om å fylle ut et skjema for å få utbetalt et refunderingsbeløp. Skatteetaten er oppført som avsender.

Hensikten med meldingen er å lure til seg sensitiv dokumentasjon som kan bli brukt til identitetstyveri og svindel. Skatteetaten vil aldri be om sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post. Du bør slette e-posten. Les mer om saken på skatteetaten.no.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *