De beste sjakklenkene!

chess3

Flere og flere er blitt bitt av sjakkbasillen etter at Magnus Carlsen har tatt sjakkverden med storm. På denne siden finner du de beste sjakklenkene, du finner nettsider og apper for å spille sjakk på nettet, og sjakk-databaser for å lære og trene sjakk.

VM i hurtigsjakk og lynsjakk

VM i hurtigsjakk og lynsjakk spilles i Doha, Quatar, 26. – 30. desember 2016. Den offisielle hjemmsiden for denne turneringen finner du på qatarchess2016.com.

  • 26. desember: Hurtigsjakk
  • 27. desember: Hurtigsjakk
  • 28. desember: Hurtgisjakk
  • 29. desember: Lynsjakk
  • 30. desember: Lynsjakk

VM i sjakk!

Sjakk-VM ble spillt 11. – 30. november 2016 mellom Magnus Carlsen og Sergey Karjakin. Les mer på wikipedia.org. På nyc2016.fide.com finner du den offisielle informasjonen om sjakk-VM.

Slik er spilleplanen. Det spilles 12 partier:
Resultat: Det ble jevnt etter vanlig tenketid. Magnus Carlsen vant 2 av 4 partier i hurtigsjakk og er derfor verdensmester i sjakk. Karjakin blir ikke husket for angrepsspill i denne VM-kampen, han spilte meget forsiktig, men det han derimot blir husket for et ekstremt godt forsvarspill.

NRK-sjakk

NRK sender direkte fra VM i sjakk – tv.nrk.no/serie/sjakk.

VG-sjakk

VG har også direktesendinger fra sjakk-VM, både på direkte.vg.no og på VGTV.

Sjakktrekk for historiebøkene

Det handler om det siste sjakktrekket i VM, det er det trekket som vant hele VM, det er dameofferet til Magnus Carlsen. Les mer om dette i vår artikkel.

Følg med sjakk på toppnivå

På nettstedet livechess.chessdom.com kan du følge sjakkpartier LIVE med kommentarer og computeranalyse av sjakkpartiene. Dette nettstedet viser LIVE overføring av viktige sjakkpartier i verden. Du kan også bruke nettstedet til å gå gjennom enkelte sjakkpartier tilbake i tid, altså partier som allerede er spilt. Dette er en god måte å følge med på sjakk som spilles, men også for å lære hvordan de beste sjakkspillerne i verden spiller sjakk.

Vær oppmerksom på at du ikke trenger å registrere deg for å følge med på sjakk på denne nettsiden. Det du kan gjøre er å klikke på «Log in as a guest» midt på siden, deretter velger du «WATCH» øverst. Da får da opp en liste over turneringer i menyen til venstre. Du kan klikke på en av turneringene og du får da opp en liste over sjakkpartier som spilles i den aktuelle turneringen. Klikk på ett av sjakkpartiene for å følge dette partiet. Du kan eventuelt åpne så mange vinduer du ønsker, slik at du kan følge flere sjakkpartier samtidig.

Chess24.com er et annet bra nettsted som kan brukes til å følge med sjakkturneringer verden rundt.

Daniel King analyserer sjakkpartier

Den engelske stormesteren i sjakk, Daniel King, har en egen kanal på Youtube, kalt for PowerPlayChess . Sjakkanalysere på toppnivå. Meget interessante analyser og lærerike kommentarer.

daniel_king_chess

Sjakk-rating

Den offisielle ratinglisten fra internasjonale sjakkforbundet finner du på nettsiden ratings.fide.com – altså en liste over de beste sjakkspillerne i verden – denne listen oppdateres en gang i måneden. Listen over de beste damer i verden finner du på denne siden, juniorer på denne og jenter på denne.

Det finnes også en uoffisiell LIVE rating – den finner du på nettsiden 2700chess.com – denne listen oppdateres kontinuerlig, det vil si den oppdateres like etter at aktuelle sjakkpartier er ferdig spilt.

Spill sjakk på nettet

Har finner du mange nettsider og apper som kan brukes til å spille sjakk på nettet. Du finner tjenester på ulike nivåer og vanskelighetsgrader. Du finner tjenester hvor du ikke trenger å registrere deg, men bare sette i gang og spille sjakk direkte i nettlesere. Du finner også tjenester som er mer innviklet med registrering og mulighet for rating – slike tjenester kan være svært motiverende for spillere som ønsker å satse på et mer seriøst nivå. Du finner hele oversikten i vår artikkel.

Sjakk-apper

Det finnes ganske mange apper som kan både brukes til å spille sjakk og til å trene sjakk. Dataporten har oversikten over de beste sjakk-appene. Du finner oversikten i vår artikkel.

Sjakk-databaser

Sjakkdata-baser er nettsteder og apper som har en samling av reelle sjakkpartier og sjakkteori. Disse databasene kan brukes til å se hvordan stormestere har spilt sjakk, og de kan også brukes til å trene sjakkåpninger og sluttspill, samt hele partier. Du finner databasene i vår oversikt.

Lær å spille sjakk

Her finner du lenker som kan brukes til å lære å spille sjakk. Se mer i vår artikkel.

Gode sjakklenker

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.