Appen som tilrettelegger sjakkpartier du finner på nettet

kvetka2

Kvetka er et gratis program som kan brukes til å vise sjakkpartier fra kjente nettsteder. Hensikten med programmet er å tilby samme grensesnittet for sjakkpartier du finner på nettet.

Les også: De beste sjakklenkene

Du kan blant annet se sjakkpartier fra følgende nettsider:

Programmet kan også brukes til å vise sjakkparter som er på formater som PGN. Det har også innebygd Stockfish-sjakkmotoren som kan brukes til analysere sjakkpartier og spille mot en sjakkdatamaskin.
Tilbyr et grensesnitt for sjakkpartier

Poenget med Kvetka er at du skal kunne gjennomgå sjakkpartier du finner på nettsider, men ulempen er at du må selv kopiere nettadressen til et bestemt parti inn i programvinduet, men det er altså en mulighet hvis du ønsker et alternativt grensesnitt for analyse av sjakkpartier.

kvetka1

Når du starter Kvetka for første gang får du opp tre vinduer: ett sjakbrett med brikker, et «Moves»-vindu og et «Games»-vindu.

Du kan for eksempel besøke nettstedet chessgames.com, søke etter Magnus Carlsen og velge et parti som han spilte i 1999 som 8-åring. Adressen er http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1820402, kopier (merk adressen og bruk CTRL+C) adressen til utklippstavlen i Windows. Høyreklikk på sjakkbrett-vinduet i Kvetka og klikk på Load. Du kan nå lukke «web page»-vinduet og gjennomgå partiet i selve Kvetka-vinduet.

Neste gangene du kjører Kvetka får du kun opp sjakkbrettvinduet.

Last ned

Du finner Kvetka på kvetka.org. Bare husk å velge English som språkversjon under installasjonen, fordi det er russisk som er standardspråket!

Kilde: betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.