MS Backup eller ToDo Backup? Vi har sammenlignet!

Vi har tidligere testet to produkter som kan brukes til å sikkerhetskopiere data, nemlig den innebygde funksjonen i Windows 10 og ToDo Backup fra selskapet EaseUS.

Les også: Test: MS Backup
Les også: Test: ToDo Backup

Nå skal vi sammenlignet de to produktene. Hvilken er best? Den innebygde eller et tredjepartsprogram? Vi har forresten også sett nærmere på tjenesten fillogg i Windows 10, men den er såpass dårlig laget at vi ikke kan anbefale den – les mer i vår artikkel.

Hastighet

Det er viktig med god hastighet, altså hvor lang tid det tar å sikkerhetskopiere. Vi tester programmene under de samme forholdene. Vi kopierer de samme filene fra den samme mappen på den samme datamaskinen til en ekstern harddisk. Vi noterer tiden. Deretter overfører vi et stort antall nye filer til den samme mappen for å teste incremental-hastigheten, det vil si hvor lang tid det tar å oppdatere en backup-mappe.

Sikkerhetskopiering ToDo Backup. Tid: 6:15 minutter.
Incremental kopiering. Tid: 11:30 minutter

Sikkerhetskopiering MS Windows. Tid: 7:30 minutter.
Incremental kopiering: 10:30 minutter

Konklusjonen er at ToDo Backup er raskere ved førstegangs-backup, men MS Backup er raskere ved incremental backup og det er egentlig viktigere. Forskjellen er imidlertid ikke stor.

MS Backup

Den innebygde funksjonen i Windows er mer brukervennlig. Den har også raskere incremental kopiering, det vil si den husker filer som allerede er sikkerhetskopiert.

Den er mindre fleksibel enn ToDo Backup – du kan blant annet ikke velge mappe for sikkerhetskopien – denne opprettes automatisk. Videre må du selv vite hvilke filer/mapper som mangler dersom du skal gjenopprette filer/mapper.

ToDo Backup

ToDo Backup er mer fleksibel og den har raskere førstegangs-kopiering (minimal forskjell). Den er ikke enkel å installere, blant annet på grunn av masse reklame og et krav om registrering, men dette gjør du kun én gang og du kan slå av 99 prosent av reklamen.

Konklusjon

Den innebygde funksjonen i Windows er best for de fleste. Den er både mer brukervennlig og den har også raskere incremental kopiering. Ønsker du derimot en mer fleksibel funksjon bør du velge ToDo Backup.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *