Malwarebytes i ny drakt

Vi har tidligere anbefalt Malwarebytes som en ekstra beskyttelse for PC-en. Nå lanseres en helt ny versjon av programmet.

Les også: Antivirus-guide

Malwarebytes har fått nytt brukergrensesnitt og en ny skannemotor, såkalt Malwarebytes Katana Engine.

Last ned

Du finner Malwarebytes 4.0 på malwarebytes.com – klikk på FREE DOWNLOAD-lenken. Last ned og kjør installasjonsfilen. Du får et spørsmål om du intallerer på personlig datamaskin eller på arbeidsmaskin. Klikk på det som er aktuelt. Klikk deretter på Installer og programmet installeres.

Du får etter hvert opp et velkomstvindu. Klikk på «Kom i gang» for å fortsette og videre på «Bruk Malwarebytes Free» dersom du skal ha gratisversjonen. Til slutt kan du klikke på «Åpne Malwarebytes Free».

Du får nå opp selve programvinduet og her er det bare å klikke på Skann for å skanne datamaskinen din. Så kan du fjerne eventuelle trusler som finnes.

Uønskede innstillinger

Husk å gjøre endringer via innstillinger som gjør at ikke Malwarebytes maser for mye og at det ikke sendes data fra din datamaskin – du skal tross alt kun bruke denne appen etter behov. Klikk på verktøy-ikonet øverst til høyre, og fjern haken via Generelt og Bruks-og trusselstatistikk. Denne haken gjør at det sendes data til selskapet. Videre kan du fjerne haken under Varsler. Under Sikkerhet-fanen kan du fjerne haken ved Windows-oppstart.

Kilder: malwarebytes.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *