Lanseringsdato for nye Edge er klar

Microsoft har store planer for sin nye nettleser. Den har fått ny logo og lanseringsdatoen er klar.

Det dreier seg om den nye nettleseren fra Microsoft som i utgangspunktet er basert på Edge, men som har Chromium nettlesermotor. Lanseringskandidaten skal være klar, det vil si en versjon som er ferdig utviklet, men som feilsjekkes før endelig versjon lanseres.

Funksjoner

Dette er blant funksjoner som kommer i den nye Microsoft Edge:

  • Leveres i over 90 språkversjoner.
  • Kraftig forbedret søkefunksjon sammenlignet med tidligere nettlesere fra Microsoft.
  • Økt fokus på personvern, inkludert beskyttelse mot nettsider som sporer deg.
  • Collections er en ny funksjon som gjør det mulig å samle og organisere nettside-innhold.

Overraskende god

Microsoft har tidligere lagd Internet Explorer, men denne har fått mye dårlig kritikk. Selskapet gjorde et nytt forsøk med Micrsoft Edge da Windows 10 ble lansert, men heller ikke denne gangen er det vellykket. Nå kommer snart det tredje forsøket og de foreløpige tilbakemeldinger tyder på at forsøket er bedre denne gangen. Vi testet den nye leseren i april 2019 og ble positivt overrasket.

Les også: Microsoft-nettleser overrasker

Last ned

Brukere som har installert betaversjonen fra før av skal få lanseringskandidaten automatisk. Har ikke du fått den allerede må du altså vente. Du kan sjekke om du får den nye lanseringskandidaten via menyknappen øverst til høyre i Edge, klikk videre på Help and feedback og deretter About Microsoft Edge. Da skal nettleseren installere den nyeste versjonen.

Du finner betaversjonen på microsoftedgeinsider.com – klikk på «Download Beta Channel» og «Accept and download» og last ned installasjonsfilen. Du får noen meldinger på skjermen – du kan bare klikke på «Confirm»-knappen og deretter på «Done»-knappen hvis du er usikker og nettleseren er klar til bruk. For ordens skyld, denne betaversjonen kan installeres sammen med den Edge-nettleseren du allerede har – den overskriver den ikke – dette er en separat installasjon.

Lanseringsdato

Den nye Edge-nettleseren fra Microsoft skal etter planen lanseres 15. januar 2020.

Kilder: Microsoft, betanews.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *