GeekUninstaller har funksjoner du ikke finner i Windows

GeekUninstaller er et alternativ til den innebygde funksjonen i Windows som kan brukes til å avinstallere programmer.

Les også: Programvare-porten

Fordelen med dette programmet er at det er raskt, effektivt og veldig brukervennlig. Det tilbyr også kjekke muligheter som i utgangspunktet ikke er mulig i Windows.

Muligheter som ikke finnes i Windows

Dette er avansert program som tilbyr følgende muligheter som ikke den innebygde funksjonen i Windows i utgangspunktet tilbyr:

  • Viser rester av et program etter avinstallasjon og gir deg en mulighet til å fjerne disse restene.

  • Viser registernøkler som knyttes til et program og gir en mulighet til å fjerne disse.

  • Du kan fjerne system-apper, men det bør du egentlig være forsiktig med, fordi det kan gjøre Windows ustabil.

  • Høyreklikk på en app for å få direktetilgang til registernøkkelen for denne appen.

  • Funksjonen «Tvungen avinstallasjon» er en nyttig mulighet som gjør det mulig å fjerne programmer som ikke lar seg fjerne via avinstallasjons-funksjonen i Windows. Dette gjelder for eksempel programmer som du må logge deg inn på en ekstern tjeneste for å få avinstallert et program. Dette gjør GeekUninstaller på en enkel måte ved å fjerne alle spor etter programmet.

Til slutt en ganske artig mulighet: Du kan merke flere apper på listen, høyreklikke på valget og fjerne alle appene i samme operasjon. Dette kan være nyttig hvis du for eksempel skal fjerne forhåndsinstallerte apper i en ny PC.

Last ned

Du finner GeekUninstaller på geekuninstaller.com/download. Programmet finnes i gratisutgave og en PRO-utgave. Last ned og pakk opp ZIP-filen (geek.zip) og kjør installasjonsfilen (geek.exe).

Vær oppmerksom på at du skal ikke klikke på reklameplakaten som er plassert under selve nedlastingslenkene (ZIP eller 7Z). Denne reklamen tilbyr nedlasting («download») av forskjellige gratis programvare. Problemet er at det er veldig lett å tro at dette er nedlastingslenken til GeekUninstaller, men det er det altså ikke. Du skal klikke på ZIP-lenken, pakke opp installasjonsfilen og installere programmet.

GeekUninstaller er enklere å bruke enn du tror

Liker du raske, effektive og minimalistiske programmer vil du absolutt falle for GeekUninstaller. Programvinduet er veldig enkelt og viser appene du har installert på PC-en din. Det er bare å høyreklikke på en app og velge avinstaller. Enklere blir det ikke. Til tross for navnet er GeekUninstaller ikke bare for nerder og er enklere å bruke enn du tror.

Ønsker du å avinstallere flere apper i samme slengen kan du holde nede CTRL-tasten på tastaturet mens du merker flere apper. Høyreklikk deretter på appene du har merket og velg «Tvungen avinstallasjon». Du bør selvfølgelig tenke deg godt om, om du faktisk ønsker å avinstallere de merkede appen. Du kan bare klikke et annet sted i programvinduet for å angre på valget.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *