Magnus Carlsen har fortsatt ikke forstått det

NRK snakket med Magnus Carlsen i går og her avviser Magnus at det som skjer er et forsøk på å kuppe sjakk-Norge. Han mener kritikerne ikke forstår hva saken dreier seg om.

Les også: Magnus Carlsen er i trøbbel

Saken handler om et mulig samarbeid med et internasjonalt spillselskap, et bettingselskap. Magnus har opprettet en ny sjakk-klubb i et forsøk på å få til en avtale med bettingselskapet.

NRK-intervju

Magnus Carlsen sier i NRK-intervjuet at den nye klubben ønsker å være en sjakklubb for flest mulig, og at de som står bak klubben ønsker å få gjennom avtalen på lovlig og demokratisk vis.

Magnus Carlsen glemmer en ting

Her glemmer Magnus Carlsen at bettingselskaper er en bransje som ødelegger livet til mange personer. Magnus blir faktisk under intervjuet konfrontert med at dette er en bransje som er ulovlig og uønsket.

Les også: Ulovlig aktør i Norge

Det er trist å høre at Magnus svarer på følgende måte: Det får stå for deres regning. Jeg gjør mine beslutninger ut fra hva jeg mener er best for norsk sjakk. Det stoler jeg på at andre også gjør.

Hvis Magnus Carlsen fortsetter på denne måten kan vi ikke si at han er et godt forbilde.

Hva mener du?

Hva mener du om denne saken? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Kilde: NRK

You may also like...

4 Responses

 1. Alf Gauslaa sier:

  Da forsvant inyeressen min for Carlsen og sjakk fundamentalt. Hvor mye kommer sjakken til å tape i inntekt pga av at et lavere antall tv seere vil følge med nå Carlsen spiller? Dette sammenligner jeg med å reklamere for de store narko pusherene

 2. Av Og På sier:

  Er prinsipielt i mot avtalen, men slik det er nå med oppmerksomheten avtalen har fått i resten av samfunnet så vil “lobbyvirksomheten” NSF vil gjøre være død ved fødselen. Hvert eneste ord NSF vil komme med om pengespill vil bli ignorert av resten av samfunnet og spesielt staten.

  Sånn sett kan de inngå avtalen og ta i mot penga, for KINDRED vil ikke få igjennom noe som helst.

 3. Magnus sier:

  Jeg synes det bør blinke i noen varsellamper når en hærskare av medier og forståsegpåere ikke ønsker at norsk sjakk skal motta 50 millioner kroner for å fremme en DIALOG om den norske spillmodellen. Det kan virke som om de fleste tror at spillmonopolet oppheves sekundet denne avtalen underskrives. Jeg synes det ser ut som en forutintatthet på tvilsomt grunnlag, her kanskje mest politisk tilhørighet. Jeg er hverken tilhenger eller motstander av Norsk Tipping, men jeg er definitivt tilhenger av en konstruktiv dialog, uansett hva tema måtte være. Jeg støtter også et bedre tilbud til unge lovende, uansett område.

 4. Roy Østensen sier:

  Jeg synes hele saken hvor et bettingselskap prøver å få en klubb til å drive lobbyvirksomhet for at de skal komme inn på det norske markedet er helt forkastelig. Er glad for at Magnus ikke fikk medhold. Trist at Magnus og Casparov støtter kapitalistiske aktører og ikke ser hvor moralsk forkastelig det er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.