Import og eksport i Lightroom – tips og triks
Dette er en del av en større guide om programmet Lightroom Classic som kan brukes til å organisere og redigere bilder.

Les også: Den store Lightroom-guiden

Import og eksport er den første og den siste delen av en vanlig arbeidsflyt med bilderedigeringsprogrammet Lightroom. På denne siden får du gode råd og tips om begge deler.

Import

Vi starter med den første delen av arbeidsflyten til en fotograf, nemlig import av bilder inn i Lightroom-katalogen.

Import-funksjonen er viktig fordi Lightroom er uten funksjonen Open som de fleste andre programmer har. Det betyr at du må importere bilder til Lightroom før du i det hele tatt kan behandle bilder med programmet.

I tillegg er det slik at en del bilderedigeringer foregår faktisk ikke i hoveddelen av Lightroom, men i Import-delen. Vi gir deg oversikten! Les mer i vår guide.

Eksport

Dette er den siste delen av arbeidsflyten i Lightroom, nemlig eksport av bilder ut av Lightroom. Eksport-funksjonen er viktig fordi Lightroom er uten funksjonene Save og Save as som mange andre programmer har. Det betyr at du må eksportere bilder fra Lightroom i stedet for å lagre bildene som du gjør med andre bildeprogrammer.

I tillegg er det slik at en del bilderedigeringer foregår faktisk ikke i hoveddelen av Lightroom, men i Export-delene. Vi gir deg oversikten! Les mer i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *