Slik synkroniserer du bilder med Lightroom Classic

Adobe lanserte i fjor en ny Lightroom CC for synkronisering av bilder i nettskyen, men du kan faktisk også synkronisere bilder med Lightroom Classic.




Les også: Den store Lightroom.guiden

Denne metoden gjør det mulig å redigere raw-filer uansett hvor du er og uansett hvilken enhet du bruker, akkurat som om bildene var lagret lokalt.

Slik gjør du det

Dette er fremgangsmåten for å synkronisere bilder med Lightroom Classic:

  1. Opprett en ny catalog (File, New Catalog…). Du må lagre catalogen i mappen «Creative Cloud Files» – det er en mappe som opprettes automatisk når du installerer Adobe Creative Cloud. Alt som er lagt i «Creative Cloud Files»-mappen blir synkronisert til alle enheter som har tilgang til den samme mappen.

  2. Neste trinn er å sette opp Lightroom Mobile slik at bildene også er tilgjengelige på mobilen din. Dette gjør du ved å klikke på brukernavnet ditt i Lightroom Classic og velge «Sync with Lightroom mobile» fra menyen.

  3. Sett en hake ved «Build Smart Previews«» når du importerer bilder til Lightroom Classic slik at disse forhåndsvisningene også blir synkronisert i tillegg til å bli lagret i catalog-filen.

  4. Bildene i Lightroom Classic blir nå synkronisert akkurat som i Lightroom CC.

Hvorfor to utgaver av Lightroom?

Det store spørsmålet er hvorfor Adobe valgte å dele Lightroom i to utgaver når du likevel kan synkronisere bildene med Lightroom Classic?

Video

Dan Warson viser deg hvordan dette gjøres:

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.