Guide for netthandel

Skal du kjøpe ny PC, datautstyr, bøker eller noe annet på nettet? Her får du en oversikt over mulighetene.

Les også: Programvare-porten

Denne kjøpeguiden fokuserer først og fremst på forbrukerelektronikk som PC-er, datautstyr og mobiltelefoner. Du får også tips om e-bøker, lydbøker, musikk og film.

Les også: Black Friday 2019

Nettbutikker i Norge

Dette er blant de mest populære for forbrukerelktronikk:

Du finner en oversikt over beste priser på prisguiden.no og prisjakt.no og her finner du også lang liste over nettbutikker.

Kjøp brukt

Her kan du kjøpe brukt

Nettbutikker i utlandet

Amazon er en av de største og tryggeste nettbutikkene i utlandet. Her kan du i utgangspunktet handle engelskspråklige bøker, og her er Amazon absolutt å anbefale. Du får et meget godt utvalg av svært rimnelige e-bøker. Du kan egentlig handle det meste fra Amazon, fordi butikken stadig utvider vareutvalget.

Dette er populære nettbutikker i utlandet:

Skal du handle i utlandet har toll.no nyttig informasjon. Når du bestiller varer fra en utenlandsk nettbutikk, må du i de fleste tilfeller betale 25 prosent moms når varen kommer til Norge. Du slipper å betale moms hvis varesendingen har en verdi inkludert frakt og forsikring på under 350 kroner. Du finner detaljene på toll.no.

Det siste i denne saken er at 350 kroner-grensen fjernes, men det skjer ikke før neste år. Les mer på nrk.no.

E-bøker, lydbøker, musikk og film

Du finner også et godt utvalg av e-bøker, lydbøker, musikk og film på Dataporten. Dataporten har testet lydbøker – les mer i vår artikkel.

Angrerett

Ved kjøp på nettet har du samme rettigheter som ved kjøp i en fysisk butikk. Ifølge angrerettloven kan du angre på et kjøp senest 14 dager etter du mottok varen. Du skal ha mottatt et angrefristskjema sammen med varen. Om du ikke har mottatt angrefristskjema, eller dersom selgeren ikke har gitt deg opplysninger om varen/tjenesten som han/ho etter loven plikter å gi, blir angrefristloven utvidet til tre måneder. Om selger ikke har gitt opplysninger om angreretten, blir angrefristen utvidet til ett år.

Du finner mer informasjon om dette på forbrukerradet.no og nettvett.no.

You may also like...

2 Responses

  1. Eirikur Varvin sier:

    Hei. Betenkelig å anbefale Amazon som grovt utnytter sine arbeidstakere med nulltimerskontrakter og et ekstremt terrorregime på jobb.

    • Jeg er i utgangspunktet enig, men verken Google, Facebook eller Microsoft er heller noen ideelle selskaper. Jo større selskapene er jo mer utnytter de sine markedsandeler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *