Musikk på nettet

Du finner et stort utvalg av tjenester på nettet som gjør at du kan høre på musikk. På denne siden finner du et utvalg av tjenester som streamer musikk på internett.

Les også: Radio på nettet

wikipedia.org finner du sammenligning av de forskjellige tjenestene som tilbyr stremaet musikk på nettet.

Hva er din favoritt? Fortell gjerne i kommentarfeltet nederst i denne artikkelen!

Spotify

Spotify er en tjeneste som har kunnet tilby streamet musikk siden 2006. Spotify gir tilgang til over 35 millioner låter, og hadde over 217 millioner aktive brukere i 2019 (100 millioner betalende brukere), ifølge Wikipedia.

Dette er Spotify-utgavene:

  • Free – gratis musikk med reklame. Denne utaven har en rekke begrensninger i tillegg til å være reklamebasert. Du kan ikke bruke tjenesten på iPhone, iPad eller andre mobile enheter.
  • Premium – hør på ubegrenset musikk, med bedre lydkvalitet. Du kan bruke tjenesten på mobile enheter. Koster 109 NOK per måned.
  • Family – en Premium-konto som kan deles med familiemedlemmer.

Du finner detaljene om prisene på spotify.com – skroll ned for å se oversikten.

Les mer om Spotify i vår guide.

YouTube Musikk

YouTube Musikk ble lansert for en stund siden, men denne musikktjenesten ble bare nylig tilgjengelig også i Norge.YouTube Musikk er en ny tjeneste som strømmer musikk – her finner du låter, album, spillelister og radiokanaler med dine favorittartister. YouTube har allerede et kjempestort arkiv med musikk i forskjellige former. Nå skal dette organiseres.

Dataporten har sett nærmere på YouTube Musikk og vi liker det vi ser og hører. Les mer i vår guide.

Soundcloud

Soundcloud er en nettjeneste hvor artister, distributører og promotører kan legge ut sine egne låter, og dele disse med andre på nettet. Tjenesten hadde 175 millioner unike lyttere per måned i 2014, ifølge Wikipedia.

Du finner Soundcloud på soundcloud.com.

Les mer om SoundCloud i vår guide.

Last.fm

Last.fm er et sosialt nettsamfunn som samler inn informasjon om hva brukerne hører på og lager lister ut av det. Hver enkelt bruker får sin egen liste, hvor det står hvilke artister og sanger han/hun hører mest på. Artistene får egne lister hvor det står hvilke sanger som har blitt spilt mest den siste uka, og de siste seks månedene. Dessuten er det en liste som generelt viser hvilke band og sanger som er mest populære.

TIDAL

Denne tjenesten hadde opprinnelig navnet WiMP (lansert i 2010), og var en norskutviklet musikktjeneste fra Platekompaniet og WiMP Music i samarbeide med Telenor.

Tjenesten ble solgt til USA i 2014, og har endret navn til TIDAL. I januar 2017 kjøpte selskapet Sprint 33 prosent av TIDAL.

Det er derfor ikke lenger mulig å lage nye WiMP-kontoer. Dersom du har en eksisterende WiMP-konto, kan du nå logge deg inn i både WiMP og TIDAL med denne. TIDAL tilbyr streaming av over 46 millioner låter, og hadde over 580 000 betalende brukere, ifølge Wikipedia.

TIDAL er som WiMP, en musikktjeneste med fokus på redaksjonelt innhold og lossless lydkvalitet. I tillegg til norsk redaksjons anbefalinger, vil du nå også få tilgang til aktuelle musikknyheter fra våre avdelinger over hele verden

TIDAL finnes i to utgaver:

  • TIDAL Premium koster 9,99 USD per måned.
  • TIDAL HiFi koster 19,99 USD per måned for bedre lydkvalitet.

Du kan prøve TIDAL gratis.

Du finner prisoversikten på tidal.com.

Google Play Music

Google Play Music er Google sin musikktjeneste som ble lansert i 2011. Den koster i utgangspunktet 99 NOK per måned, men du kan prøve tjenesten gratis i 30 dager. Tjenesten tilbyr over 40 million låter som kan streames eller kjøpes.

Du kan høre på musikken direke via nettleseren din. Du får flere valgmuligheter hvis du klikker øverst til venstre. Da får du blant annet tilgang til topplister, nyheter og Mitt bibliotek.

Du finner Google Play Music på google.com. Les også vår artikkel om denne tjenesten.

Deezer

Deezer er en tjeneste som tilbyr streamet musikk. Den koster 99 NOK per måned, men du kan prøve den gratis i 30 dager. Det finnes også gratiskonto for PC og nettbrett.

Tjenesten gir tilgang til over 35 millioner låter, over 30 000 radiokanaler, Den hadde rundt 14 millioner aktive brukere, og 6 millioner betalende brukere i 2018, ifølge Wikipedia.

Du finner Deezer på deezer.com.

Jango

Jango er en nettradio, men spiller musikk fra ulike artister. Du kan søke etter dine favorittartister og spille musikk direkte i nettleseren – den finner også artister som ligner. Musikken er også delt opp i forskjellige sjangere.

Du finner Jango på jango.com.

YouTube

Vi har tidligere nevnt YouTube Musikk som er tilrettelagt for strømming av musikk, men den klassiske YouTube har også musikk. Les mer i vår YouTube-guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *