YouTube utfordrer Spotify

YouTube Musikk ble lansert i 2016, men ble tilgjengelig i Norge først i 2018. Vi liker fortsatt det vi ser og hører.

Les også: Musikk på nettet

Hvordan klar den seg sammenlignet med Spotify? Vi har sett nærmere på tjenesten.

YouTube Musikk

YouTube Musikk er en ny tjeneste som strømmer musikk – her finner du låter, album, spillelister og radiokanaler med dine favorittartister. YouTube har allerede et kjempestort arkiv med musikk i forskjellige former. Nå er dette blitt organisert.

Øverst finner vi menyvalgene Startside, Hotlist, Bibliotek og Søk.

  • Startside – dette er hovedsiden i tjenesten. Her dukker det opp forskjellige spillelister, for eksempel «En god start på dagen», «Morgenkaffen», «Dagens hit», «Ny musikk» og «Anbefalte musikkvideoer».

  • Hotlist – viser hva som er populært akkurat nå.

  • Bibliotek – her kan du selv organisere din musikk. Du kan opprette spillelister, album, likte sanger og artister.

  • Søk – her kan du søke etter låter eller artister. Du får forslag etter hvert som du skriver flere bokstaver inn i søkevinduet. Søkeresultatet er delt i kategorier som toppresultat, sanger, album, videoer, spillelister og artister.

Artister

Når du er inne på en side for en bestemt artist kan du velge å abonnere på artisten, spille låter i en tilfeldig rekkefølge eller du kan lage en radio-stasjon med denne artisten, det vil si en stasjon som kun spiller låter med denne artisten..

Låter

Når du spiller av en låt i YouTube Musikk kan du blant annet velge å like eller ikke like låten. Dermed påvirker du tjenesten slik at den viser deg låter eller artister som ligner. Du kan klikke på ikonet på høyre siden av like-ikonet og du får da opp mange menyvalg. Her kan du blant annet dele den aktuelle låten.

YouTube Musikk-utgaver

YouTube Musikk finnes i flere utgaver:

  • Gratis – reklamebasert uten offline-mulighet.
  • YouTube Premium – Pris: 119 NOK per måned – les mer på youtube.com.
  • Familie – Pris: 149 NOK for opptil 6 familiemedlemmer. Les mer på youtube.com

Her kan du høre på YouTube Musikk

Du kan bruke en nettleser, mobil eller nettbrett. Du må logge deg på med din Google-konto:

Konklusjon

Hvordan er YouTube Musikk sammenlignet med Spotify? De fleste vil si at Spotify er bedre og det er rett og slett fordi de har lengre fartstid. Spotify startet i 2006, mens Youtube Musikk startet i 2016. YouTube har et større utvalg av musikk, mens Spotify organiserer musikk bedre. Spotify bruker blant annet algoritmer som foreslår musikk du vil sannsynligvis like, noe som er basert på musikk du ofte hører på. YouTube Musikk byr med andre ord på mer musikk enn Spotify, men det kan være en utfordring å finne det du er ute etter.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *