Google utfordrer Spotify

Det finnes etter hvert et godt utvalg av musikk på nettet. Spotify er kanskje den mest populære musikktjenesten, men Google tilbyr et overraskende godt alternativ.

Les også: Spotify-guide
50 millioner låter

Google Play Musikk gir deg tilgang til over 50 millioner låter, ifølge Google. Prisen er 99 kroner per måned for en bruker eller 149 kroner per måned for en familiekonto. Du kan prøve tjeneten gratis i 30 dager. Abonnementet kan sies opp når som helst.

Har du allerede en Google-konto trenger du ikke å opprette ny konto. Du bare abonnerer på Google Play Musikk og blir logget på play.google.com/music automatisk.

I bruk

Første gangen du logger deg inn på tjenesten får du en side med tom skjerm med meldingen «Ingen nylig aktivitet», men det er fordi du starter bruken av tjenesten i en mappe med navnet «Nylig aktivitet».

Du får et menyvalg på venstre siden. Menyen er veldig oversiktlig og brukervennlig:

 • Startside
  Dette er startsiden for Google Play Musikk. Her får du diverse tips om musikk.

 • Musikkbibliotek
  Du får en oversikt over spillelister. Du får tilgang til faner som stasjoner, artister, album, sanger og sjangere. Du får også en oversikt over spillelister du liker. Dette menyvalget er tomt når du bruker tjenesten for første gang, men det vokser etter hvert som du bruker Google Play Musikk.

 • Nylig aktivetet
  Her registreres din aktivitet på Google Play Musikk.

 • Topplister
  Du får en liste over de største hitsene på Google Play Musikk.

 • Nyheter
  Du får en liste over nye utgivelser.

 • Bla gjennom stasjoner
  Du kan bla i musikk etter sjangere.

Utvalget

Spotify har 35 millioner låter, mens Google Play Musikk har 50 millioner låter (betalende brukere). Tar vi stikkprøver kan det virke som begge tjenetene har omtrent det samme utvalget.

Apper

Her finner du Google Play Musikk-apper:

Konklusjon

Google Play Musikk er et ganske godt alternativ for å strømme musikk på nettet. Det kan faktisk sammenlignes med Spotify, både når det gjelder musikkutvalg og brukervennlighet. Da blir det egentlig smak og behag det som avgjør, det vil si hva man blir vant med. Du kan uansett prøve Google Play Musikk gratis i 30 dager.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *