Lydbøker til sommeren? Vi har testet!

Har du tenkt å skaffe deg en tjeneste som kan brukes til å høre på lydbøker i sommer? Hvilken av tjenestene er best? Vi har testet tre populære tjenester for lydbøker.

Les også: Her finner du lydbøker

Vi har testet Ebok.no, Fabel og Storytel. De har en del til felles, men det er også store forskjeller. Vi har funnet den beste tjenesten!

Fabel

Vi starter med Fabel. Den har rask søkefunksjon og den er enkel å bruke. Liker du krim er Fabel absolutt å anbefale.

Les detaljene i vår test.

Storytel

Storytel har et større utvalg av lydbøker enn det Fabel har, men er også brukervennlig og godt organisert. Storytel er litt dyrere enn Fabel, men forskjellen er minimal.

Les detaljene i vår test.

Ebok.no

Ebok.no er annerledes enn Fabel og Storytel. Fordelen ligger i et stort antall lydbøker. Problemet er at denne tjenesten er at den er uten abonnement-mulighet. Du kan kun kjøpe enkeltbøker og du har ikke angremulighet. Dette betyr at du må være sikker på at du vil ha lydbøkene du kjøper.

Les detaljene i vår test.

Dette er vinneren

Vinneren i vår test er Storytel. Den har et stort antall lydbøker og den er brukervennlig. Den har også abonnement-mulighet som gjør at du kan lytte til så mange lydbøker du ønsker til en fast pris per måned.

Det kan nevnes at alle tre tjenestene har en felles ulempe og det er at ingen av dem støtter muligheten til å høre på lydbøker på en PC det vil si via en nettside, men du kan laste ned lydbøker enkeltvis på en PC, men dette gjelder kun hvis du kjøper en lydbok enkeltvis.

Det bør også nevnes at dersom du kun skal lytte til noen få lydbøker kan Ebok.no være et bedre valg rent økonomisk – denne tjenesten har faktisk flere titler på sommersalg.

You may also like...

2 Responses

  1. Kjell G. Haddeland sier:

    Fabel drives av Aschehoug og Gyldendal samt Lydbokforlaget. Har kun eksistert siden 2018 og har samlet alle sine norske forfattere og de utenlandske forfattere de utgir på norsk. Storytel drives i Norge av Cappelen Damm og en hel masse små og meĺlomstore forlag. Er en del av svenskeide Storytel som har drevet siden 2007. Eksistert i Norge i noen år nå. I Sverige samarbeider alle forlag om Storytel. Etablerer seg i stadig flere land i verden og er lydbøkenes svar på Spotify. Gir tilgang på alt av lydbøker i Storytel og mange har ikke vært på lydbok før men blir lest inn blant annet av dyktige Storytel brukere med gode oppleser stemmer mot litt betaling. Enormt utvalg av svenske og engelske lydbøker som selvsagt inkluderer de fleste norske forfatterne også. Margit Dandemo sine nesten 200 bøker for første gang sim lydbøker er grunn god nok for velge Storytel. I Norge er vi kun så vidt igang med Sagaen om Isfolket p0 norsk først nå. På svensk har man nå passert over 100 av dem På Ebok.no har man nå fått lagt ut lydbok 12 av 47 i Sagaen om Isfolket.på norsk. På grunn av de rigide norske forlags regleræment må Storytel ligge en rekke måneder i etterskudd fordi de er abbonement basert. Mens få høre dem på svensk har vært tilgjengelig i flere år allerede på nettopp Storytel. Fordi de norske forfatterne og forlagene i Norge ønsker tjent inn mest mulig med penger uansett på nye eller gamle bøker samt hjelpe bokhandletre skal overleve. På Fabel kan man nå også kjøpe seg tilgang på de nyeste utgivelsene av detes forfattere ienkeltvis til gode priser.

  2. Kjell G. Haddeland sier:

    Beklager diverse trykkleifer i innlegget men stavekontrollen endrer dessverre på enkelte ord og navn i tide og utide. Det skal selvsagt være Margit Sandemo som står bak Sagaen om Isfolket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.