Norsk tjeneste med et stort utvalg av lydbøker

Ebok.no er et alternativ for deg som ønsker å høre på lydbøker i sommer. Vi har testet denne tjenesten.

Les også: Vi har også tesett Storytel

Ebok.no

Vi finner tjenesten på ebok.no – lydbøkene er på ebok.no/lydboker. Ebok.no er eid av VB Bok AS og er en nettbokhandel for e-bøker og nedlastbare lydbøker. Ebok.no tilbyr i utgangspunktet e-bøker, men tilbyr også lydbøker. Vi finner praktisk informasjon på ebok.no/kom-i-gang.

Lydbøker fra Ebok.no støtter mobiler, nettbrett og en Kindle-enhet. Appene er tilgjengelige på ebok.no.

Trøbbel med innlogging

Vi oppretter en ny bruker ved å klikke på Logg inn øverst til høyre på ebok.no. Ebok.no samarbeider med Schibsted. Vi logger oss inn på Ebok.no med vår Schibsted-konto. Vi får en melding om at skjemaet er utløpt og en melding om å prøve igjen senere. Vi prøver en lenken under «Problemer med innloggingen?» , men får da en feilmelding.

Vi prøver igjen senere og da virker innlogging plutselig uten feilmeldinger. Hvis du forresten ikke har en Schibsted-konto kan du logge deg inn med en ny bruker – du finner informasjon på hjelp.ebok.no.

Uten abonnement-mulighet

Ebok.no er annerledes enn for eksempel Fabel og Storytel ved at denne tjenesten ikke tilbyr noe abonnement, det vil si vi betaler ikke fast pris for å høre på så mange titler vi ønsker. I stedet må vi kjøpe lydbøkene enkeltvis.

Problemet med å kjøpe lydbøker enkeltvis er at det ikke er mulig å prøve flere lydbøker og eventuelt angre på kjøpet. Dette gjør at en abonnement-modell er å foretrekke. Det gjør ikke saken noe bedre at vi ikke har angrefrist på kjøp av lydbøker – dette står i betingelsene fra Ebok.no.

Lydbøker på Ebok.no

Vi finner lydbøkene på ebok.no/lydboker. Vi klikker på en lydbok og legger den i handlekurven. Vi klikker videre på Gå til betaling og velge betalingsmetode. Vi leser betingelsene og blir informert om at vi har ikke angrerett ved kjøp av en lydbok. Dette gjør jo mindre praktisk å bruke Ebok.no med mindre vi er sikre på at vi ønsker å kjøpe den aktuelle lydboken.

Handelen blir gjennomført, men vi kan kun høre på denne lydboken på mobil eller nettbrett. Vi får riktignok en mulighet til å laste ned lydboken (ved å klikke på den). Lydboken vi laster ned er på MP3-format.

Vi laster ned og installerer Ebok.no-appen på en Android-mobil og her finner vi lydboken vi kjøpte via nettstedet ebok.no. Vi tester og registrerer at tjenesten støtter pause, det vil si tjenesten husker hvor vi var i boken dersom vi først stopper og på et senere tidspunkt starter appen igjen.

Godt utvalg av lydbøker

Vi tar noen stikkprøver for å se på utvalget av lydbøker. Vi bruker 6 populære fortfattere som søkeord og vi får mange treff på alle forfatterne, dette inkluderer ingvar ambjørnsen, erlend loe, lars saabye christensen, jo nesbø, unni lindell og jon michelet. Det viser seg at Ebok.no er omrent like stort utvalg av lydbøker som for eksempel Storytel.

Konklusjon

Ebok.no er annerledes enn mange andre lydbok-tjenester. Her er det ikke mulighet for abonnement – det er kun mulig å kjøpe lydbøker og det er ikke angrefrist. Dermed er denne tjenesten uaktuell for mange. Ebok.no passer best for personer som er sikre på hva de ønsker å kjøpe av lydbøker.

Fordeler

+ Tilbyr et stort utvalg av lydbøker.
+ Vi kan kjøpe og laste ned lydbøker.
+ Rask søkefunksjon med god filterfunksjon.
+ Støtter pause og husker hvor vi stoppet å høre i boken.

Ulemper

– Trøbbel med unnlogging i første forsøk.
– Har ikke abonnement-mulighet.
– Uten angremulighet ved kjøp av en lydbok.
– Vi kan ikke bruke PC til å høre på en lydbok.
– Støtter ikke eldre nettbrett.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.