Norsk tjeneste med et stort utvalg av lydbøker

Ebok.no er et alternativ for deg som ønsker å høre på lydbøker i sommer. Vi har testet denne tjenesten.

Les også: Vi har også tesett Storytel

Ebok.no

Vi finner tjenesten på ebok.no – lydbøkene er på ebok.no/lydboker. Ebok.no er eid av VB Bok AS og er en nettbokhandel for e-bøker og nedlastbare lydbøker. Ebok.no tilbyr i utgangspunktet e-bøker, men tilbyr også lydbøker. Vi finner praktisk informasjon på ebok.no/kom-i-gang.

Lydbøker fra Ebok.no støtter mobiler, nettbrett og en Kindle-enhet. Appene er tilgjengelige på ebok.no.

Trøbbel med innlogging

Vi oppretter en ny bruker ved å klikke på Logg inn øverst til høyre på ebok.no. Ebok.no samarbeider med Schibsted. Vi logger oss inn på Ebok.no med vår Schibsted-konto. Vi får en melding om at skjemaet er utløpt og en melding om å prøve igjen senere. Vi prøver en lenken under «Problemer med innloggingen?» , men får da en feilmelding.

Vi prøver igjen senere og da virker innlogging plutselig uten feilmeldinger. Hvis du forresten ikke har en Schibsted-konto kan du logge deg inn med en ny bruker – du finner informasjon på hjelp.ebok.no.

To separate tjenester

Ebok.no er egentlig to separate tjenester, nemlig Ebok.no og Ebok.no Pluss. På Ebok.no kan vi kjøpe lydbøker enkeltvis, men Ebok.no Pluss er en abonnementtjeneste. En av ulempene med Ebok.no er at du kan ikke angre på kjøpet. Derfor er egentlig Ebok.no Pluss å foretrekke med mindre du kun skal kjøpe noen få lydbøker.

Det at Ebok.no er egentlig to separate tjenester gjør tilbudet mer komplisert. Ebok.no Pluss har en pris på 119 NOK per måned. Vi kan prøve dette gratis i 14 dager. Problemet er at denne muligheten er ikke presentert på «kom-i-gang» på Ebok.no – det er egen lenke øverst som er lett å overse, du finner denne på ebok.no/pluss-kom-i-gang

Lydbøker på Ebok.no

Vi finner lydbøkene på ebok.no/lydboker. Vi klikker på en lydbok og legger den i handlekurven. Vi klikker videre på Gå til betaling og velge betalingsmetode. Vi leser betingelsene og blir informert om at vi har ikke angrerett ved kjøp av en lydbok. Dette gjør jo mindre praktisk å bruke Ebok.no med mindre vi er sikre på at vi ønsker å kjøpe den aktuelle lydboken.

Handelen blir gjennomført, men vi kan kun høre på denne lydboken på mobil eller nettbrett. Vi får riktignok en mulighet til å laste ned lydboken (ved å klikke på den). Lydboken vi laster ned er på MP3-format.

Vi laster ned og installerer Ebok.no-appen på en Android-mobil og her finner vi lydboken vi kjøpte via nettstedet ebok.no. Vi tester og registrerer at tjenesten støtter pause, det vil si tjenesten husker hvor vi var i boken dersom vi først stopper og på et senere tidspunkt starter appen igjen.

Godt utvalg av lydbøker

Vi tar noen stikkprøver for å se på utvalget av lydbøker. Vi bruker 6 populære fortfattere som søkeord og vi får mange treff på alle forfatterne, dette inkluderer ingvar ambjørnsen, erlend loe, lars saabye christensen, jo nesbø, unni lindell og jon michelet. Det viser seg at Ebok.no er omrent like stort utvalg av lydbøker som for eksempel Storytel.

Konklusjon

På Ebok.no kan du kjøpe lydbøker enkeltvis og på Ebok.no Pluss kan du abonnere på lydbøker. Det å ha disse tjenestene separat gjør tilbudene faktisk litt forvirrende – abonnement-muligheten er presenteret for dårlig på nettsiden og den er lett å overse.

Fordeler

+ Tilbyr et stort utvalg av lydbøker.
+ Vi kan kjøpe og laste ned lydbøker.
+ Rask søkefunksjon med god filterfunksjon.
+ Støtter pause og husker hvor vi stoppet å høre i boken.

Ulemper

– Trøbbel med unnlogging i første forsøk.
– To separate tjenester Ebok.no og Ebok.no Pluss gjør tilbudene unødvendig komplisert.
– Uten angremulighet ved kjøp av en lydbok.
– Vi kan ikke bruke PC til å høre på en lydbok.
– Støtter ikke eldre nettbrett.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.