Ikke gå i gebyrfella!

Hvis du ikke aktivt har endret din faktura på abonnement for mobiltelefon, da betaler du sannsynligvis for mye.

Les også: Slik redder du privatøkonomien

Det er NRK som har rettet fokus på dette i Dagsrevyen lørdag 8. juli og søndag 9. juli 2023.

Du betaler for mye

I NRK sin reportasje er det Telenor som tar seg for mye betalt for faktura, men det viser seg at flere selskapet gjør det samme, inkludert Telia.

Beløpet det dreier seg om er 79 norske kroner, som på ett år blir nesten 1000 kroner. Dette er penger som mange kaster bort rett ut av vinduet.

Det er riktignok noen som foretrekker å få fakturaen på papir fremfor elektronisk, men det koster altså mer enn det smaker. I NRK sin reportasje kommer det frem at det slett ikke koster 79 kroner å produsere én papirfaktura, men det er leverandørene som bestemmer.

Heldigvis går det an å slippe dette gebyret, men dette er det slett ikke alle som er klare over.

Du må selv endre dette

Det er slett ikke alle som er klar over det, men abonnenten må selv endre dette via fakturainnstillinger, altså fra papirfaktura til for eksempel eFaktura eller avtalegiro.

Slik gjør du det

Du kan enten logge deg inn på din side på hjemmesiden til din leverandør, eller ringe/chatte til leverandøren for å be om veiledning for å endre fakturainnstillingen.

Men, for å kunne gjøre dette må du ha nettbank. Du må nemlig først gjøre en avtale med din bank, for eksempel en avtale om eFaktura eller avtalegiro, før du kan opprette eFaktura eller avtalegiro hos mobil-leverandøren.

Kilde: NRK.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *