ChatGPT har store problemer

ChatGPT er jo blitt et stort fenomen siden lanseringen i 2022.

Les også: ChatGPT-guide

Kan det være slutt allerede neste år?

Slutt på eventyret?

Nå viser det seg at selskapet OpenAI, som står bak ChatGPT, har store økonomiske problemer. Dette er blitt såpass ille at det varsles om mulig konkurs neste år.

Investorene bak ChatGPT har jo lagt inn store beløp for å holde prosjektet gående, men det er dyrt å drifte prateroboten, viser det seg. Elon Musk var tidligere en av investorene, men skal ifølge flere kilder ha sluttet å støtte OpenAI. Dessuten kommer det meldinger om at selve roboten, altså ChatGPT, ikke er like smart som «alle» trodde den skulle bli.

Og som om ikke dette var nok, antall brukere av ChatGPT er ikke like stort som tidligere, ifølge nyeste tall. Det kan også nevnes at en medvirkende årsak til at det ikke går så bra med ChatGPT er redusert produksjon av prosessorer i verden.

Siste nytt

«We’re not dead yet» – Midt opp i nyheten om at selskapet skal være på randen av konkurs kommer denne nyheten: OpenAI har kjøpt opp selskapet Global Illumination (driver med utvikling av AI-produkter), men de oppgir ikke hvor mye dette kostet. Les mer på openai.com og reuters.com.

Kilde: windowscentral.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *