Nasjonalmuseet fortsetter å overraske

Det nye Nasjonalmuseet åpnet lørdag 11. juni 2022. Vi skrev artikkel om nettsidene i fjor og ble overrasket over hvor dårlige de var.

Les også: Nasjonalmuseet åpnet i fjor

Spørsmålet er om nettsiden er blitt noe bedre etter 8 måneder med utvikling. Overraskelsene vi nevner i overskriften handler om at nettsiden ikke er blitt videreutviklet eller forbedret i det hele tatt på 14 måneder. Overraskende dårlig håndverk.

Nasjonalmuseet

Hjemmesiden er nasjonalmuseet.no. Det viser seg at nettsiden er ikke blitt endret siden i fjor. Dette er de viktigste punktene:

  • Det første som møter oss er animert bakgrunn og det er slett ikke god start. Dette har ikke endret seg siden i fjor og det er trist å se. Den animerte bakgrunnen er uting fordi den ødelegger brukeropplevelsen.

  • Det er slett ikke enkelt å finne grunnleggende informasjon om Nasjonalmuseet sin nettside. Webutviklere glemmer ofte denne viktige delen. Vi finner ingen informasjon om hvem som har utviklet nettsiden. Vi kan riktignok klikke på menyen øverst til høyre og deretter Om Nasjonalmuseet, men her finner vi overraskende lite om selve museet.

    Etter litt googling finner vi ut at det er Metric Design som står for det visuelle (inkludert logo) for nasjonalmuseet.no, mens det er knowit.no som har utviklet nettsidene for Nasjonalmuseet. Hvorfor forteller de ikke om dette på sine nettsider? Det er et mysterium.

  • Vi savner en funksjon på nettsiden som gjør at man kan besøke museet via internett, altså en virtuell visning. Det virker ikke som dette er planlagt i fremtiden. Dette er fortsatt ikke på plass i august 2023. Vi fant kun korte presentasjoner av det museet har å by på i selve bygningen.

Vi sliter faktisk med å finne noe noe positivt å si om nettsiden til Nasjonalmuseet. Vi ser at utviklerne forsøker å gjøre nettsiden så moderne som mulig, men dette går tydeligvis på bekostning av brukervennlighet. Dette er spesielt skuffende med tanke på at det er Den norske staten som driver Nasjonalmuseet.

For ordens skyld, denne omtalen handler kun om nettsiden nasjonalmuseet.no og ikke om den fysiske bygningen. Ønsker du å lese en anmeldelse av det fysiske Nasjonalmuseet finner du den på nrk.no (fra 2022).

Menyene

Dette er de viktigste sidene:

Konklusjon

Vi er ganske overrasket over at Nasjonalmuseet sine nettsider er så å si uendret fra åpningen i fjor. Det har ikke skjedd noen utvikling eller forbedringer.

På en annen side, de fleste som besøker Nasjonalmuseet kommer til å besøke selve museet, altså fysisk, og derfor er nettsiden mindre interessant.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *