Open Graph løser et Facebook-problem

Ett av flere tiltak som Facebook har innført som skal motvirke falske nyheter er at lenke-informasjon (tekst og bilde) ikke skal kunne redigeres, det vil si at informasjonen skal være identisk med den slik den er på originalnettsiden.

Les også: Facebook-tiltak vekker reaksjoner

Uønsket tiltak

Dette tiltaket får store konsekvenser for redaksjoner og andre som bruker Facebook for deling av innhold. En av konsekvensene er at dersom du har lagt ut en lenke (til en ekstern nettside) i et innlegg på Facebook, men oppdager en feil i tekst eller ønsker å bytte ut et bilde, eller av en annen grunn ønsker å foreta endringer i nettsiden, så blir ikke Facebook oppdatert med endringene.

Les også: Nyttige Facebook-tips

Heldigvis finnes et verktøy som kan fikse dette problemet og det er dette denne artikkelen handler om. Du kan bruke dette verktøyet til å «tvinge» Facebook til å hente inn oppdatert innhold.

Open Graph gir deg kontroll

Verktøyet er basert på Open Graph Prorocol som gjør deg mulig å justere hvordan et bilde og tekst ser ut når du deler en nettadresse på Facebook. Det gir deg rett og slett større frihet til å dele nettadresser på Facebook.

Du kan bruke Open Graph Protocol på flere forskjellige måter:

  • Du kan lime inn koder i HTML-en på nettsiden din for å bestemme nøyaktig hva som skal vises frem. Denne metoden forutsetter at du er fortrolig med å jobbe med HTML-koder.

  • Du kan bruke WordPress-utvidelsen Yoast SEO. Når utvidelsen er installert kan du klikke på SEO, Sosiale Medier og Facebook. Her aktiverer du funksjonen (Enabled) og legge til metadata for Open Graph i nettstedets <head>-seksjon.

  • Den enkleste metoden er å bruke såkalt Facebook Debugger til å justere innholdet rundt lenker du legger ut på Facebook. Du finner verktøyet på developers.facebook.com. Det du gjør er å kopiere lenken til vinduet på siden og klikke på Debug-knappen. Når du legger ut lenken igjen på Facebook da skal innholdet (tekst og bilde) være slik du vil ha det, det vil si endringer skal være på plass. Hvis ikke dette virker må du kanskje klikke på «Scape again»-knappen og deretter legge ut lenken igjen. Vi bruker dette på Dataporten og det fungerer som en drøm!

Mer informasjon

Du kan lese mer informasjon om Open Graph på følgende sider:

Hvis ikke Open Graph hjelper

Hvis ikke Open Graph hjelper mot dette problemet kan du rett og slett pulisere et bilde og en lenke som separate enheter i det samme innlegget. Det er altså en nødløsning som er kjekk å bruke.

Twitter har et lignende problem

Twitter-brukere opplever et lignende problem. det vil si et innhold i en Twitter-melding oppdateres ikke selv om du oppdaterer din nettside. Dette kan løses med Twitter-kort – les mer i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *