Twitter-kort gir deg mer kontroll


Det kan virke som Twitter har valgt å gjøre ting vanskelig for brukere som ønsker å endre innhold i en Twitter-melding dersom de oppdager en feil i meldingen. Dette er et irritasjonsmoment som du kan heldigvis gjøre noe med.

Les også: Twitter-tips

Hvis du legger ut en Twitter-melding som skal presentere en artikkel i sine nettside eller blogg, men på et senere tidspunkt ønsker å endre tekst og/eller bilde i artikkelen/bloggen og deretter legger ut en ny Twitter-melding, blir ikke Twitter-meldingen korrigert.

Twitter-kort er funksjon som gjøre det mulig å utvide (med bilde, lyd eller video) Twitter-meldinger ved bruk av en kode som ligner på Open Graph for Facebook.

For ordens skyld, denne funksjonen brukes sammen med en nettside eller en blogg du driver selv, det vil si Twitter-kortet kobles til nettsiden din.

Fire typer Twitter-kort

Det finnes 4 typer Twitter-kort:

 • Sammendrag (Summary Card)
  Dette kan være opprummering fra en artikkel på en nettside. Det er kortfattet informasjon med tittel, beskrivelse og et miniatyrbilde. Dette er den vanligste typen og den de fleste vil bruke. Les mer på twitter.com.
 • Sammendrag med stort bilde (Summary Card with Large Image)
  Dette er i teorien det samme som Summary Card bortsett fra et bildet er større. Les mer på twitter.com.
 • Player Card
  Brukes for strømming av video eller lyd. Denne typen trenger validering. Les mer på twitter.com.
 • App Card
  Kan brukes for deling av en app. Les mer på twitter.com.

Slik gjør du det

Utgangspunktet for å koble nettsiden din til et Twitter-kort er å legge følgende kode i nettsiden din – koden plasseres mellom HTML-kodene <head> og </head>.

<meta name=»twitter:card» content=»summary» />

Bruker du WordPress finnes det flere utvidelser som legge koden automatisk i nettsiden din og som dermed gjør jobben enklere.

JM Twitter Cards er laget spesifikt for Twitter-kort og skal være veldig enkel å bruke, men hvis du ser på tilbakemeldinger fra brukere i diskusjonsforumet for utvidelsen, fungerer den dessverre ikke optimalt.

Yoast SEO er et bedre alternativ. Du starter med å installere og aktivere utvidelsen, og klikker deretter på SEO-menyen i kontrollpanelet i WordPress og velger Sosiale medier. Du aktiverer deretter Twitter Cards ved å klikke på Enabled-knappen under Twitter-fanen. Klikk på Save Chances for å bekrefte valget. Dermed legges koden automatisk i nettsiden din.

Det enkleste er å bruke Card Validator

Du kan bruke Card Validator til å oppdatere innholdet i en Twitter-melding. Det du gjør er å kopiere en nettadresse (URL) for din nettside og lime en inn i vinduet på denne nettside: cards-dev.twitter.com/validator. Du vil da altså se hvordan Twitter-meldingen ser ut eller du vil få feilmelding dersom aktiveringen ikke har vært vellykket. Denne tjenesten vil også føre til at innhold oppdateres, det vil si Twitter viser oppdatert bilde og tekst.

Mer informasjon

Du finner dokumentasjon om Twitter-kort på twitter.com og på yoast.com.

Problemer?

Virker ikke Twitter-kortet som det skal? Du får en rekke forslag på twitter.com. Du kan også finne problemløsninger på twittercommunity.com.

Facebook har et lignende problem

Facebook har forresten et lignende problem, nemlig at et innlegg i en lenke ikke kan redigeres. Også dette problemet går det an å løse med Open Graph – les mer i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *