Gratis effekter for bildene dine
Effects Free er en gratisversjon av det kommersielle programmet Effects fra selskapet On1. Dette programmet tilbyr masse filtre og effekter for dine bilder, helt gratis.

Les også: Fotoapper for alle

Last ned gratis

Du finner Effects Free på on1.com (krever registrering). Du kan bruke dette programmet som plugin (legges til automatisk) for Photoshop eller Lightroom. Det fungerer også som et selvstendig program.

Vær oppmerksom på at du får opp et vindu med muligheten til å sende data til produsenten av produktet – hensikten er å bruke dataen til å forbedre produktet. Du kan klikke på «Don’t Participate»-knappen hvis du ønsker å ikke sende data fra din datamaskin.

Til slutt får du opp programvinduet til Effects. Du kan nå enten klikke-og-dra et bilde inn i brukergrensesnittet for å redigere bildet, eller du kan bruke menyen File, Open for å åpne et bilde for å redigere bildet.

Når du åpner et bilde for å redigere får du et vindu med to muligheter:

  • Edit a Copy
    Velg denne hvis du ønsker å redigere en kopi av originalbildet.

  • Edit Orignal
    Du velger denne hvis du ønsker å redigere originalbildet.

Det er mest naturlig å velge det første, fordi da beholder du orignalen uforandret. Klikk på OK for å fortsette. Du får opp et vindu med reklame for ON1 PHOTO 2017, det vil si den kommersielle utgaven av programmet fra selskapet ON1. Klikk på Close for å fortsette. Nå er det bare å fortsette å redigere bildet!

Masse filtre og presets!

På venstre siden i programvinduet finner du en rekke filtre («Filters») og forhåndsinnstillinger («Presets») for bildet ditt. Klikk på ett av filtrene for å aktivere det og du kan justere effekten på høyre siden.

Du kan til slutt lagre bildet – det gjør du via File, Export, Export (en knapp nederst til høyre). Du kan endre størrelsen på bildet, du kan beskjære det og du kan legg inn et vannmerke.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *