Capture One foretrekkes av fotoentusiaster

Capture One er et program for profesjonelle forografer og fotoentusiaster og er tilrettelagt for å behandle en stor mengde raw-filer. Mange mener Capture One på mange måter er bedre enn Adobe Lightroom.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

Programmet er optimalisert for rask og effektiv arbeidsflyt for proffe fotografer som tar mange bilder – de største fordelene er antall funksjoner , ytelsen og fleksibiliteten.

Funksjoner

 • Brukervennlig og fleksibel
  Du kan på en enkel måte justere eksponering, kontrast, lys og metning. Capture One tilbyr en rekke verktøy som kurver, levels og forhåndsredigerte presets. Capture One kan også skreddersys etter ditt behov.

 • Lag
  Capture One støtter lag som gir det bedre kontroll over bildene dine.

 • Organisering
  Capture One bruker katalog som gjør det enklere å organisere en større mengde bilder.

 • Ytelse
  Capture One tilbyr raskere abeidsflyt enn mange andre bildeprogrammer. Dette gjelder både overføring av bil fra kamera, men også redigering og organisering av bilder.

 • Fargekontroll
  Capture One tilbyr avansert fargekontroll, men har også et avansert verktøy for konvertering til svar/hvite-bilder.

 • Detaljer
  Capture One tilbyr et verktøy som kan gi deg skarpere bilder, pluss en mulighet for å redusere støy.

Du finner detaljene på captureone.com.

Capture One vs Lightroom

Capture One er på mange måter et bedre alternativ enn Adobe Lightroom når det gjelder redigering av bilder, det vil si Capure One tilbyr flere avanserte funksjoner for proffene. Videre har du større mulighet til å skreddersy Capture One slik du vil ha den.

Capture One har et system for å skrive notater på selve bildene. Dette kan for eksempel brukes hvis du skal fortsette å redigere et bilde på et senere tidspunkt.

Det er mange som foretrekker å betale engangsbeløp for Capture One – for å få tak i Lightroom må du abonnere på Adobe Creative Cloud.

Det er altså ganske mye Capture One gjør riktig, men ikke alt. Det Capture One kunne vært bedre på er et system for å organisere og merke bilder slik at det er enklere å finne frem eldre bilder. Her er Lightroom bedre. Det er også enklere å kombinere redigering med Lightroom og Photoshop. Videre tar det litt tid å sette seg inn i arbeidsflyten til Capture One hvis du er vant til Lightroom.

Tester og tilbakemeldinger

Capture One får gode tilbakemeldinger.

Kjøp eller prøv før du kjøper

Du finner Capture One på captureone.com/en/store – prisen er 349 euro (3400 NOK). Capture One har et spesialtilbud for deg med Fujifilm-kamera eller Sony-kamera, da får du Capture One for 124 euro (1200 NOK). Du finner detaljene på captureone.com. Du kan laste ned og prøve Capture One i 30 dager før du eventuelt kjøper – les mer på captureone.com/en/download.

Hvilken fotoapp bruker du?

Hva er din favoritt fotoapp? Legg gjerne inn en melding i kommetarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *