AdwCleaner fjerner skadevare

Malwarebytes tilbyr verktøyet AdwCleaner som fjerne adware, verktøylinjer, programmer som kidnapper nettlesere og programmer av typen PUPs (Potentially Unwanted Program = potensielt uønsket program).

Les også: Antivirus-guide

Dette programmet er et resutat av et oppkjøp i 2016. Malwarebytes kjøpte nemlig opp AdwCleaner, men bruker i tillegg egen teknologi for finne og fjerne uønskede programmer.

Krever ikke installasjon

AdwCleaner er raskt og krever ikke installasjon. Det er i tillegg ganske brukervennlig. For ordens skyld, du bør avslutte arbeid på datamaskinen og avslutte alle programmer du kjører ellers på datamaskinen før du setter i gang med AdwCleaner.

Last ned og kjør

Du kan laste ned programmet fra malwarebytes.com/adwcleaner, (FREE DOWNLOAD) og kjøre programfilen. Klikk på I AGREE for å åpne programvinduet (dersom det er første gangen du bruker det). Da får du opp programvinduet. Nå er det bare å klikke på Scan Now og programmet skanner datamaskinen.

Du får etter hvert opp et vindu med Scan results og du får en liste over eventuelle funn av potensielt uønskede programmer. Klikk på Next. Du får opp et vindu med «Preinstalled software was found», altså en liste over forhåndsinstallert programvare. Klikk på OK for å fjerne informasjons-vinduet. Du bør ikke merke noen av disse. Klikk på Quarantine og Continue for å gå videre. Klikk på Restart now for å starte PC-en på nytt.

Like raskt, men ikke like enkelt

Vi har testet AdwCleaner tidligere og det var mye enklere før. Nå har programmet lagt inn en funksjon som finner og eventuelt fjerner forhåndsinstallert programvare. Vi mener denne funksjonen ikke bør være med i et slikt program, fordi det skaper usikkerhet rundt programmet. Forhåndsinstallert programvare kan være overflødig, men de er gjerne ikke skadevare. Du risikerer å fjerne et program som PC-en faktisk har bruk for.

Du bør rett og slett ikke merke noen av forslagene på listen og deretter klikke på Quarantine og til slutt på Continue. Klikk på Restart now for å starte PC-en på nytt. Når datamaskinen starter på nytt får du opp et programvindu med resultatet av skanningen. Du kan bare lukke vinduet eventuelt klikke på View Log File for å se resultatet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *