Kraftig økning i svindelforsøk

Vi har tidligere skrevet om svindelforsøk, både via telefon og via e-postmeldinger.

Les også: Svindel-telefoner øker kraftig

Aktiviteten på slike svindelforsøk har i løpet av de siste årene gått opp og ned, men i 2020 øker aktiviteten igjen. Denne gangen handler det først og fremst om svindelforsøk via e-postmeldinger.

Svindelforsøk via e-post

Nå melder flyselskapet Widerøe om et omfattende angrep via e-post. Nå er det ganske mange som får e-postmeldinger som kommer tilsynelatende fra kundesenteret til Widerøe. Hensikten med meldingene er å lure folk til å oppgi kredittkortinformasjon. Personer som får slike meldinger oppfordres til å slette meldingene.

Flere blir svindlet

I en undersøkelse gjennomført av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) kommer frem at over 300 000 personer er blitt utsatt for svindel. Mye av grunnen til dette handlere om at flere jobber på hjemmekontor, ifølge NorSIS.

Les også: Tips for hjemmekontor

Det viser seg å være enklere å gå på svindelforsøk dersom personen jobber alene på et hjemmekontor. Dette er en av negative sidene ved å jobbe på hjemmekontor.

Vær på vakt

Dette er noen av selskapene som blir misbrukt via e-post:

  • Bokklubben Nye Bøker
  • Coop
  • Nordiclån
  • Vitaepro
  • Widerøe

Får du e-post fra disse er dette sannsynligvis svindelforsøk – med mindre du venter på e-post fra disse. I tillegg bør du være på vakt hvis du får et tilbud om forbrukslån, tilbud om refinansering av lån eller andre tilbud om lån. Mange får slike svindelforsøk i disse dager. Slike tilbud er jo meget fristende for personer i en vanskelig økonomisk situasjon og dette utnytter svindlerne.

Hvis du får en e-post med et tilbud om vare eller tjeneste bør du ikke klikke på en lenke i e-postmeldingen. Hvis du er usikker på om en melding er ekte eller ikke bør du ta kontakt med selskapet direkte og spørre dem om de har sendt deg en e-post med et tilbud.

Kilder: dinside.no, dagsavisen.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.