WordPress får stor oppdatering
Bruker du WordPress til å lage en nettside eller en blogg kommer det snart en oppdatering.

Les også: WordPress-skolen

Nytt publiseringssystem

Denne gangen dreier deg seg om ganske stor oppdatering. Det lanseres et nytt og moderne publiseringssystem.

Det nye systemet har kodevavnet Gutenberg. Det vil være aktivert som standard når WordPress 5.0 lanseres og derfor er det en fordel å bli vant til det allerede nå, slik at overraskelsene blir redusert.

Gutenberg er tilpasset mer moderne innhold og det skal være mulig å gjøre mer i WordPress uten bruk av utvidelser. Les mer om det nye systemet på wordpress.org/gutenberg.

Test WordPress 5.0!

Du kan allerede nå laste ned og teste en betaversjon av WordPress 5.0, men du bør ikke bruke betaversjon på et system du jobber med til daglig.

Det er flere måter å teste ut WordPress 5.0 Beta:

  • Bruk en utvidelse
    Det enkleste er å bruke utvidelsen WordPress Beta Tester – da slipper du å installere et helt nytt system. Du bare aktiverer utvidelsen for å teste og deaktiverer den når du ønsker å gå tilbake til dagens system.

  • Bruk et annet domene
    Har du et domene og webplass til overs, det vil si som du ikke bruker til daglig, kan du laste ned betaversjonen fra wordpress.org. Er du usikker på hvordan du installerer WordPress finner du en veiledning i vår guide.

  • Test på din egen PC
    Du kan laste ned betaversjonen fra wordpress.org og installere denne på din egen PC lokalt. Er du usikker på hvordan du installerer WordPress lokalt kan du lese vår guide.

Lanseres om tre uker!

WordPress 5.0 lanseres mandag 19. november 2018. Les mer på wordpress.org.

Kilde: wordpress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *