Slik bytter du til lokal konto i Windows

Under installasjon eller oppgradering til Windows 10 blir du oppfordret til å logge deg på med din Microsoft-konto. Det er sikkert mange som tror at dette er obligatorisk, men det er det ikke.

Les også: Slik sletter du Microsoft-konto

Du kunne faktisk ha valgt lokal konto under installasjon eller oppgradering av Windows 10, men de fleste velger Microsoft-konto fordi de tror de må. Faktum er at Microsoft velger å «skjule» din lokale konto, men du kan velge å bytte i etterkant.

For ordens skyld, det er flere fordeler med å bruke Microsoft-kontoen. Du risikerer at noen av funksjonene i Windows 10 vil slutte å fungerer hvis du ikke bruker den. Den kan også være kjekk å ha hvis du bruker noen av tjenestene fra Microsoft. Du kan uansette alltid angre, det vil si du kan på en enkel måte velge hvilken konto du bruker for å logge deg på Windows – det gjør du via innstillinger og kontoer.

bytt_til_lokal_konto

Slik bytter du til lokal konto

Du kan endre på dette via Start, Innstillinger, Kontoer. Her kan du klikke på «Logg på med lokal konto i stedet». Du får da opp et vindu hvor du skal bekrefte passordet, og videre et annet vindu hvor du skal skrive inn brukernavn og passord. Du kan velge et hvilket som helst brukernavn og passord.

Les også: Slik lager du sikkert passord

Du får til slutt et vindu hvor du kan logge av og fullføre. Nå kan du logge deg på med din lokale konto.

Hvis du ønsker å gå tilbake til Microsoft-kontoen, kan du gå til Start, Innstillinger, Kontoer og velge «Logg på med Microsoft-konto i stedet».

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.