Windows-oppdatering er en fiasko
Microsoft lanserte i begynnelsen av oktober en stor oppdatering som etter hvert viser seg å være en katastrofe – et stort antall feil er blitt oppdaget og mange av dem er potensielt alvorlige for brukere som er rammet.

Les også: Ikke oppdater Windows!

Feil prioriteringer

Nå står tekniske nettsider i kø for å kritisere Microsoft for strategien selskapet bruker for å oppdatere Windows 10.

Nettstedet arstechnica.com kritiserer Microsoft for å være for opptatt av hvor ofte store oppdateringer blir lansert med nye funksjoner. Selskapet bør heller fokusere på testing før lansering. Det viser seg faktisk at Microsoft i mange tilfeller velger å nedprioritere feil som blir innrapportert av testere.

Windows-eksperter Ed Bott og Mary fra nettstedet Jo Foley zdnet.com mener Microsoft er for opptatt av å utvikle nye funksjoner for Windows 10 at det går på bekostning av ordentlig testing og sikkerhet.

Nå er det like før relansering

Tirsdag 30. oktober la Microsoft ut en såkalt «Release Preview» av den store oktober-oppdateringen, det vil si en utgave hvor alle feilene skal være fikset, i hvert fall ifølge Microsoft. Det betyr at en ny utgave av denne oppdateringen snart blir lansert.

Les også: Feil i behandling av ZIP-filer

Microsoft skal visstnok ha fikset et stort antall mer eller mindre stygge feil i den reviderte utgaven. Det skal blant annet dreie seg om fiks for en potensielt alvorlig feili behandling av ZIP-filer.

Vent med å oppdatere!

Vi anbefaler fortsatt brukere av Windows 10 til å vente med å klikke på «Se etter oppdateringer» via Innstillinger i Windows. Les mer i vår artikkel.

Har du allerede oppdatert?

Hva med brukere som allerede har installert den store oktober-oppdateringen? Har du ikke merket noe unormalt er du sannsynlgivis ikke rammet av dette. Er du usikker på om du har den aktuelle oppdateringen kan du sjekke ved å skrive winver i søkevinduet i Windows og trykke på Enter-tasten. Hvis du ser versjonsnummeret 1803 i vinduet, da gjelder ikke dette deg. Hvis du derimot har 1809 i vinduet, da har du fått den store oktober-oppdateringen.

Har du store problemer med Windoes 10 etter den siste oppdateringen kan du eventuelt ta kontakt med Microsofts kundestøtte – du finner telefonnummeret på support.microsoft.com.

Kilder: howtogeek.com. zdnet.com, arstechnica.com,

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.