Potensielt alvorlig feil oppdaget i Windows 10
Det er oppdaget en feil i Windows 10 som gjør at et innhold i en ZIP-fil ikke kopieres eller flyttes på en riktig måte.

Les også: Vent med å oppdatere Windows!

Hvis du kopierer eller flytter filer fra en ZIP-fil uten å først pakke ut innholdet, vil filene i ZIP-filen sannsynligvis ikke kopieres eller flyttes på en riktig måte. Dette skjer selv om det ser ut som filene er kopiert eller flyttet på en riktig måte.

Gjelder ikke alle

Denne feilen gjelder kun de som har fått oktober-oppdatering for Windows 10, nemlig Windows 10 October Update. Du kan sjekke dette ved å skrive winver i søkevinduet i Windows og trykke på Enter-tasten. Hvis du ser versjonsnummeret 1803 i vinduet, da gjelder ikke dette deg. Hvis du derimot har 1809 i vinduet, da har du fått den store oktober-oppdateringen og da er du rammet av denne feilen.

Data kan gå tapt

Hvis du kopierer eller flytter filer fra en ZIP-fil til en mappe med filer som har samme navn som de kopierte filene, da skal du få meldingen «Vil du erstatte disse filene», men feilen ligger i at du ikke får denne meldingen.

Det som gjør dette problematisk er at det ser ut som filene er overskrevet, men er det egentlig ikke. Dermed kan data gå tapt, fordi du tror filene er kopiert.

Bruk et tredjepartsprogram!

Det du bør gjøre er å bruke et tredjepartsprogram for å pakke ut filene fra en ZIP-fil og ikke kopierer dem direkte i Windows. Vi anbefaler Bandizip slik at du er sikker på at innholdet i en ZIP-fil er pakket ut til en ønsket mappe.

Kan ta flere uker før dette fikses

Microsoft jobber med å fikse denne feilen, men en fiks vil ikke være klar før i november.

Vent med å oppdatere Windows!

Microsoft driver fortsatt med å fikse den store oktober-oppdateringen for Windows 10. Den vil nok ikke bli lansert før i november. Årsaken er at det blir oppdaget stadig nye feil i den store pakken. Du bør vente minimum en uke etter lansering av oppdateringen før du klikker på «Se etter oppdateringer»-knappen» i innstillinger i Windows 10 – les mer i vår artikkel.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *