Notisblokk får ikke være i fred

Notisblokk er en av de eldste appene som er innebygd i Windows.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Den ble lansert helt tilbake til 80-tallet sammen med en av de første Windows-versjonene.

Fordeler

Den store fordelen med Notisblokken er hvor lett og enkel den er. Ingen forstyrrende elementer. Et fantastisk verktøy for oss som liker superenkle apper for notater. Les mer i vår artikkel.

Windows 11-utgaven

Microsoft har nylig oppgradert Notisblokk med finesser som ikke alle setter pris på. Notisblokk har nå fått stavekontroll som forstyrrer opplevelsen av den enkle appen. Hele hensikten med Notisblokk er et verktøy for enkle notater og ikke avansert tekstbehandling. Heldigvis går det an å slå av denne funksjonen. Dette gjør du via verktøy-ikonet øverst til høyre og slå av stavekontroll.

Den andre «finessen» er at Microsoft har funnet det fornuftig å opprette faner i den samme tekstfilen i stedet for å opprette separate filer for forskjellige notater. Vi kan altså ikke lenger lagre flere notater i separate tekstfiler. Nå deles disse i faner i den samme filen. Heldigvis kan vi også endre dette i innstillinger i Notisblokk. Klikk på Innstillings-knappen øverst til høyre i Notisblokk. Under Åpne Notisblokk skal du endre begge valgene til Åpne i nytt vindu.

På den positive siden…

Det at Microsoft i det hele tatt velger å beholde Notisblokk i Windows 11 er ingen selvfølge.

Kilde: wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *