Bør du betale for antivirus?

Dette er det store spørsmålet mange lurer på. Er gratis antivirus gode nok?

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Bør du betale ekstra for antivirus for å få god nok beskyttelse mot angrep?

Betale for antivirus?

Det er Ed Bott som har skrevet en artikkel om dette på nettstedt zdnet.com. Bott er en ekspert som har skrevet flere bøker om Windows og som har lang erfaring med data. Kort fortalt mener han at det er bortkastet penger å betale ekstra for antivirus. Bott er svært overrasket over at personer fortsatt betaler for antivirus. Han mener det innebygde antiviruset i Windows, altså Windows Defender er godt nok.

Les også: Det er forbudt å selge Kaspersky i USA

Rundt 54 prosent av amerikanere kjøper ikke ekstra antivirus, mens 46 prosent betaler ekstra for antivirus, ifølge fersk undersøkelse. Eldre (over 65 år) amerikanere har større tendens til å kjøpe antivirus enn yngre (under 45 år), ifølge den samme undersøkelsen.

Les også: Antivirus-guiden

Bott selv har ganske lang fartstid innen data og Windows og han innrømmer å ikke ha brukt ekstra penger på antivirus i mange tiår. Bott mener det rett og slett ikke er behov for ekstra antivirus. Windows Defender som er innebygd i Windows, og flere uavhengige selskapet som tester antivirus regelmessig, mener Windows Defender er bra nok.

Skadelige filer ble tidligere levert via e-post og via lokale nettverk, og gjør det fortsatt. I dag oppdateres Windows automatisk (inkludert Windows Defender) og dermed har sikkerheten økt. De fleste e-postapper blokkere også skadelige meldinger.

Ikke alle er enige med Bott

På nettstedet safetydetectives.com kan du lese en artikkel som mener Windows Defender ikke er god nok mot nye virus. Denne analysen er litt motstridende, fordi midt i artikkelen står følgende: «Windows Defender might well be good enough». Artikkelforfatter er med andre ord usikker på egen analyse. Forklaringen kan være at slike analyser er ofte betalt av selskaper (Norton er anbefalt) som lever av å selge antivirus.

Kilde: zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *