Last ned Windows 11

Nå kan du laste ned gratis prøveversjon av Windows 11. Den varer den til juni 2023.

Les også: Windows 11 lansert i 2021
Les også: Stor oppdatering i 2023

Har du av en eller annen grunn ikke skaffet deg Windows 11 har du nå en mulighet i denne prøveversjonen.

Gratis prøveversjon

Det dreier seg om prøveversjon av Windows 11 Enterprise. Det rare er at denne versjonen kan brukes selv om den underliggende PC-en ikke støtter Windows 11. Vi har selv prøvd dette på en PC som ikke støtter Windows 11 og det går utmerket. Du trenger ikke noe brukernavn eller passord for å logge deg inn. Denne Windows-versjonen er ikke aktivert, men den fungerer som normalt.

Vi anbefaler bruk av VirtualBox for denne installasjonen. Les mer om VirtualBox i vår guide.

Du finner prøveversjonen på microsoft.com. Klikk på VirtualBox, last ned og pakk ut ZIP-filen til en ønsket mappe. Deretter kan du kjøre VirtualBox-appen og dobbeltklikke på OVA-filen du pakket ut fra ZIP-filen. Prøveversjonen av Windows 11 Enterprise vil da importeres til VirtualBox. Du skal altså ikke opprette en ny virtuell disk i VirtualBox-appen.

Dette er i utgangspunktet en engelsk versjon av Windows 11, men du kan laste ned og installere en norsk språkpakke slik at du får norsk Windows 11. Dette gjør du via Start, Settings, Time and language, Language and region. Klikk på Add a language. Skroll ned og klikk på Norsk (bokmål) og klikk på Next. Sett en hake ved Set as my display Windows language. Klikk på Install. Sign out når installasjonen av språkpakken er ferdig. Klikk på Sign in og du blir logget på uten brukernavn eller passord.

Vær klar over at prosessen med å importere virtuell maskin inn i VirtualBox pluss å laste ned og installere norsk språkpakke kan ta lang tid.

Denne versjonen går ut på dato tirsdag 14. juni 2023.

Feilmelding?

Hvis du får en feilmelding under installasjonen er det sannsynlig at du har for liten lagringsplass på det drevet du skal installere. Du kan da enten velge et annet drev eller du kan slette eller flytte data på det aktuelle drevet og så prøve igjen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *