Slik oppretter du lokal bruker i Windows 11

Hvis Microsoft ønsker ikke at du skal gjennomføre oppgaver i Windows 11 så gjør det det så vanskelig eller tungvint som mulig.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Lokal vs Microsoft

Dette gjelder for eksempel å opprette lokal bruker i Windows 11. Microsoft ønsker jo at brukeren skal logge seg med Microsoft-konto for å kunne ha mest mulig kontroll over brukeren.

Les også: Lokal vs Microsoft-konto

Når du skal installere Windows 11 for første gang eller sette opp en ny PC, da MÅ du logge deg inn med Microsoft-konto. Det finnes riktignok et triks som innebærer at du kan koble ut internett underveis i prosessen, men dette er ganske tungvint.

Det du kan gjøre er å opprette en lokal bruker etter installasjon av Windows 11, altså bytte fra Microsoft-konto til lokal bruker på et senere tidspunkt. Hensikten er å ha minst mulig med Microsoft å gjøre ved bruk av Windows 11.

Slik gjør du det

  1. Klikk på Start, Innstillinger, Kontoer, Andre brukere.
  2. Klikk på Legg til konto.
  3. Klikk på «Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon».
  4. Klikk på «Legg til en bruker uten Microsoft-konto».
  5. Her er det bare å legge inn brukernavn og passord for den nye brukeren.

Vær klar over at hvis du logger deg på Windows som en annen bruker vil alle innstillingene i Windows nullstilles. Dersom du har gjort endringer må du altså justere innstillingene på nytt, fordi du logger deg på som en ny bruker.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *