Test av hodetelefoner fra Sony

Dette er hodetelefoner som både skal gi høy lydkvalitet for musikk, men ikke minst skal det kunne reduserer støy fra omgivelsene.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Sony WH-1000XM4

For ordens skyld, denne modellen (Sony WH-1000XM4) som omtales her er ikke ny, den ble lansert i 2020. Sony har allerede lansert en M5-versjon som er nyere modell. Dette er ikke omfattende test av produktet, men den peker på hovedpunkter med fordeler og ulemper.

Oppsett

På boksen som leverer disse hodetelefonene skryter produsenten av at dette vidunderet skal være superenkelt å sette opp. Vi opplevde at enkelte deler av oppsettet ikke er så enkelt som de påstår.

Denne hodetelefonen må lades før bruk. Den kan absolutt brukes uten lading, men da går man glipp av ganske mange funksjoner. Vi mener dokumentasjonen for dette produktet ikke forklarer i klartekst de absolutt grunnleggende funksjonene.

Vi ladet hodetelefonen via PC-en, men prosessen ved lading er overraskende uklar i dokumentasjonen. Det tar 3 timer å lade enheten og da kan vi bruke den i 30 timer. Med kun 10 minutters lading kan vi bruke den i 5 timer.

En av få ulemper er at vi må installere en app for å aktivere en del funksjoner som leveres med denne modellen, men det er ikke sikkert du trenger denne appen. Har du ikke behov for eksempel for et vindu som gir deg en oversikt over data om bruken av hodetelefonene, da trenger du rett og slett ikke å installere appen. Det er ditt valg.

Bruk

Dette er hodetelefoner som gir meget bra lydkvalitet på musikk, men det som virkelig imponerer er støydempingen. Den bruker avansert teknologi for å blokkere støy utenfra.

Selve designet på denne hodetelefonen oser av kvalitet. Den er veldig stilren og utrolig behagelig å ha på hodet. Den er meget lett og fleksibel og passer meget bra for å reise med. Vi kan justere lyden ved berøring av den ene siden av hodetelefonen. Den har også indre sensor som reagerer hvis vi tar av hodetelefonen.

Det vi reagerer på er lyset som indikerer om hodetelefonen er av eller på. Dette lyset lyser ikke hele tiden (det bare blinker av og til) og når lyset er slått av vet vi ikke med sikkerhet om hodetelefonen er slått av eller på. Den eneste måten å være sikker er å trykke på av/på-knappen og samtidig ha hodetelefonen på hodet. Da høre vi en stemme på engelsk som sier enten at den er på (power on) eller av (power off). Det er merkelig at man kan ikke se på selve hodetelefonen om den er slått av eller på.

Pris

Prisen for denne hodetelefonen er for tiden på rundt 2500 NOK. Du finner beste pris på prisjakt.no og klarna.com.

Fordeler

  • Meget bra design – lett, fleksibel og stilig utseende.
  • Enkelt å ta med overalt og den er faktisk sammenbrettbar.
  • Meget bra lydkvalitet.
  • Meget god støydemping.
  • Unike muligheter for kontroll av lyd.

Ulemper

  • Er i utgangspunktet ikke rimelig, men produktet oser av kvalitet.
  • Manglende dokumentasjon i klartekst for grunnleggende funksjoner.
  • Av/på-lyset er dårlig indikator på om hodetelefonen er av eller på.
  • En app må installeres for å aktivere en del finesser.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at denne hodetelefonen er av høy kvalitet, både for musikk og for støydemping. Den er pakket med teknologi og muligheter. Den er absolutt å anbefale. Det eneste minuset er av/på-lyset, det er for utydelig.

Konklusjon 2 uker senere

Vi har nå brukt hodetelefonene i 2 uker og kan fortelle at støydempingen er fantastisk. Vi har oppdaget at hodetelefonene slår seg av automatisk etter 15 minutter hvis de ikke er i bruk. Dermed blir ulempen med av/på-knappen vesentlig mindre.

Videre oppdaget vi at dersom bluetooth-funksjonen er slått på mellom hodetelefon og PC, da settes avspilling (for eksempel musikk eller video) automatisk på pause hvis vi tar hodetelefonene av hodet, og avspilling starter i igjen hvis vi setter hodetelefonene på hodet igjen.

Det kan også nevnes at det er mulig å styre forskjellige funksjoner ved å berøre høyre hodetelefon på ulike måte, for eksempel lydvolum.

Vi oppdager stadig ny finesser ved dette produktet!

Video

Dette er en test av denne modellen hentet fra YouTube:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *