Stor oppdatering for Windows 11

Microsoft har nettopp lagt ut såkalt funksjonsoppdatering for Windows 11, altså ikke sikkerhetsoppdateringer.

Les også: Windows spørsmål og svar

Denne oppdateringen er kalt for samlet oppdatering for Windows 11 Version 22H2. Denne gangen er det en stor oppdatering med masse nyheter.

Dette er nytt

Dette er nytt i denne oppdateringen.

 • Bedre støtte for videokonferanse
  Nå får Windows 11 muligheter for å legge inn videoeffekter og lydeffekter ved hjelp av kunstig intelligens. Det blir også enklere å sette i gang videokonferanse.

 • Bedre hjelpefunksjon
  Windows 11 sin hjelpefunksjon blir enklere å bruke.

 • Miniprogrammer
  Miniprogrammer (widgets) er allerede på plass i Windows 11, men denne funksjonen blir nå utvidet. Dette inkluderer blant annet Phone Link, Xbox Game Pass, Meta og Spotify.

 • Bedre berøringsmuligheter
  Windows 11 støtter allerede berøringsskjermer – denne muligheten blir utvidet og forbedret.

 • Opptak av skjermaktivitet
  Windows 11 får et nytt verktøy (Snipping Tool) som gjør det mulig å ta et opptak av arbeid du driver med på skjermen. Dette kan være nyttig for lærere og andre som ønsker å vise andre hvordan ting gjøres på skjermen.

 • Notisblokk
  Den tradisjonsrike Notisblokken får faner. Vi håper ikke Microsoft driver å ødelegger Notisblokk på denne måten. Den nye Notisblokken er nå blitt testet, og den fungerer akkurat som før, heldigvis.

 • Braille
  Windows 11 får bedre Braille-støtte (blindeskrift) og talestøtte for enkelte apper.

 • Forhåndsvisning av Phone Link for iOS
  Med denne funksjonen kan du motta telefonsamtaler og SMS-meldinger direkte i Windows, dersom du bruker iPhone. Denne funksjonen blir ikke tilgjengelig for vanlige brukere før senere.

 • Bedre støtte for Android-telefoner
  Windows 11 har allerede Phone Link for brukere av Android-telefoner. Denne muligheten er nå blitt utvidet.

Slik oppdaterer du

Du kan oppdatere via Start, Innstillinger, Windows Update og Se etter oppdateringer. Erfaringsmessig kan det være lurt å vente med å installere såpass store oppdateringer, fordi historien har fortalt oss at dette kan være farlig. Vent gjerne noen dager eller en uke, spesielt hvis det dreier seg om en arbeids-PC.

Vær også klar over at denne oppdateringen gjelder kun de som har Windows 11 versjon 22H2. Det kan ta tid før denne oppdateringen er tilgjengelig, men vi har allerede fått den. Du må bare klikke på Se etter oppdateringer gjentatte ganger.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *