Windows 11 er lansert!

Microsoft har lansert Windows 11 og gjort det nye systemet tilgjengelig for installasjon og oppgradering.

Her får du en oversikt over nyhetene og tips om hvordan du kan oppgradere.

Nyhetene

Dette er noen av nyhetene i Windows 11:

  • Windows 11 bygger på den samme kjerne-arkitekturen som Windows 10, men Windows 11 får et oppdatert brukergrensesnitt, det vil si skrivebordet, oppgavelinjen og startmenyen blir annerledes.

  • Startmenyen er nå flyttet nærmere midten. Hvis du har mange små ikoner på oppgavelinjen vil du imidlertid ikke merke forskjellen, fordi startmenyen kommer nærmere og nærmere den plassen den har i Windows 10.

  • Du kan organisere vinduer på flere forskjellige måter. Hvis du holder musepekeren over maksimer-knappen for et app-vindu får vi et flervalg med like arrangementer av vinduer. Dette skal gjøre bruken av flere vinduer mer effektiv. For å angre på et valg er det bare å klikke på maksimer-knappen en gang til. Er du vant med å jobbe med flere vinduer på den samme dataskjermen kan dette være en god ide.

  • Chat fra Teams er nå integrert i oppgavelinjen.

  • Miniprogrammer (widgets) tilbyr lettere tilgang til ulike funksjoner. Det kan være værmelding, nyheter, for eksempel.

  • Windows 11 er bedre tilrettelagt for spill med bedre grafikk og funksjonalitet. Støtter teknologier som DirectX12 Ultimate, DirectStorage og Auto HDR.

  • Kraftig oppgradert Microsoft Store – den skal på et senere tidspunkt gi tilgang til Android-apper.

Gratis oppgradering

Har du Windows 10 er oppgradering til Windows 11 gratis, men denne gangen er det sannsynlig at din PC ikke kan oppgraderes eller at du må vente noen måneder.

Problemet er at Microsoft har bestemt seg for å sette knallharde maskinvarekrav. Hvis du har en PC som er mange år gammel er det lite sannsynlig at den klarer kravene.

Du finner detaljene om kravene i vår artikkel. Det er spesielt kravet om prosessor som er kritisk – det hjelper ikke om PC-en din klarer de andre kravene.

Du bør uansett vente med å oppgradere, spesielt for en PC du jobber med til daglig. Dette er en såpass stor oppgradering at feil kan oppstå.

Windows 11 er klar!

Microsoft har nå lagt ut Windows 11, men maskinvarekravene Microsoft stiller til en PC for Windows 11 er såpass merkelige høye at ikke alle kan oppgradere.

Du kan selv sjekke via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Se etter oppdateringer. Her skal du få en melding om din PC er klar for Windows 11 eller ikke.

Nettside for oppgradering

Microsoft har også gjort Windows 11 tigjengelig via nettsiden microsoft.com. Her får du flere alternative måter å laste ned Windows 11 på, men vær klar over at hvis ikke PC-en din oppfyller kravene vil oppgraderingen stoppes uansett.

Ny PC?

Dette kan være et fint tidspunkt å kjøp en ny PC. Du får da en PC som skal være klar for Windows 11, fordi den er innebygd i ny PC. Det vil imidlertid ta tid før nye PC-er får innebygd Windows 11.

Kilde: Microsoft

You may also like...

2 Responses

  1. Jakob Vea sier:

    Kan jeg nedgradere fra Windows 11 tilbake til Windows 10?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *