Slik rydder du etter oppdatering

Har du fått den nyeste store oppdateringen for Windows 10? Da er kanskje på tide å rydde plass og fjerne installasjonsfilene. Dette er en ideell løsning hvis du har liten lagringsplass igjen på PC-en din.

Les også: Slik frigjør du 30 GB!

Denne oppdateringen er såpass stor at det er mye lagringsplass å hente, faktisk kan det dreie seg om rundt 20 GB ekstra lagringsplass, dersom du rydder etter oppdateringen. Du bør likevel tenke deg godt om før du eventuelt fjerner filene, fordi du mister muligheten til å angre på oppdateringen.

Les også: Windows-oppdatering er nå klar for alle

Vi har tidligere anbefalt brukerne å vente med å installere denne oppdateringen, men nå er det på tide å bestemme seg for å oppdatere. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Update. Her klikker du på Se etter oppdateringer og du får opp en lenke som gir deg en mulighet til å installere den store oppdateringen.

Har du allerede fått oppdateringen?

Du kan sjekke om du har fått den store oppdateringen ved å åpne søkevinduet i Windows, skrive winver i søkevinduet og trykke på Enter-tasten. Hvis du ser 1903 har du allerede fått den store oppdateringen. Hvis ser et lavere tall, for eksempel 1809, har du ikke fått den siste store oppdateringen.

Derfor bør du ikke rydde

Filene du rydder bort (sletter) brukes til å gå tilbake til tidligere Windows-versjon i tilfelle det skjer noe feil ved oppdateringen – filene virker altså som en sikkerhet mot eventuelle feil. Hvis oppdateringen skjer feilfritt har du egentlig ikke behov for filene, men det er ditt valg om du velger å fjern dem. Har du liten lagringsplass på PC-en din kan det være lurt å rydde bort filene, men har du masse ledig plass igjen trenger du egentlig ikke å rydde.

Slik gjør du det

Du kan skrive diskopprydding i søkevinduet i Windows og klikk på Diskopprydding-appen. Sørg for å velge systemdrevet (dersom du har flere enn ett drev i PC-en, dette er gjerne C:\ og klikk på OK. Klikk på «Rydd opp i systemfiler» i Diskopprydding-vinduet. Velg systemdrevet (dersom du har flere enn ett drev) en gang til og på OK en gang til.

Verktøyet vil nå kalkulere hvor mye plass du kan få tilbake. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan ta mange minutter – du vil sannsynligvis ikke se noe vindu som viser prosessen – du får til slutt opp et vindu med en liste over filer du kan slette. Her kan du blant annet velge store filer som «Nedlastinger», «Tidligere Windows-installasjon(er)» og eventuelt flere. Du kan merke de største filene og klikke på OK-knappen for å fjerne filene.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.