Twitter er mindre fleksibel enn vi trodde

Bruker du Twitter og er en av mange som irriterer deg over at tjenesten ønsker å minne deg på gamle meldinger? Det finnes innstillinger som skal kunne la deg fjerne disse påminnelsene, men det viser seg ikke å virke, dessverre.

Les også: Twitter-guide




«In case you missed it»

Det er meldinger som «In case you missed it» og andre varsler/meldinger som legges inn i Twitter-feeden din hvis du ikke har brukt tjenesten på en stund.

Det må legges til at ikke alle lar seg irritere av dette. Noen synes det er en god funksjon å bli minnet på gamle meldinger som de ikke har sett fordi de har vært borte.

Ønsker du deg derimot en «ren» strøm av Twitter-meldinger er disse varslene ganske irriterende.

«Fjern» varslene

Du skal kunne fjerne varslene/meldingene og vi snakker da om bruk av Twitter direkte i nettleseren, det vil si via nettsiden twitter.com.

Det enkleste er å oppdatere nettsiden, det vil si å klikke på knappen som gjør at du får opp et ferskt innhold på nettsiden. På den måten vil du fjerne det irriterende varselet, men dette er kun midlertidig.

Det finnes en innstilling i Twitter som skal kunne fjerne varslene og den finner du via «Profile and Settings»-ikonet øverst til høyre i Twitter-vinduet i nettleseren. Klikk på «Account» i menyen til venstre og sett en hake ved «Show me the best Tweets first» ved «Timeline» under «Content». Klikk på «Save Changes»-knappen for å bekrefte valget.

Denne løsningen viser seg dessverre ikke å fungere som forventet. De første dagene etter endret innstilling dukket den irriterende meldingen fortsatt opp i strømmen, men den plasseres ikke lenger øverst og derfor er den ikke like påtrengende. Vi har nå brukt denne innstillingen i flere uker og det viser seg at innstillingen ikke virker i det hele tatt. Det varierer riktignok hvor den irriterende meldingen er plassert, men stort sett er den tilbake på toppen av strømmen.

«You might like»

Du skal også kunne fjerne «You might like»-varselet hvis du ikke liker det. Hensikten med dette varselet er å gi deg tips om nettsider (altså, reklame) basert på hva slags nettsider du har besøkt før.

Du skal altså kunne fjerne dette ved å via «Profile and Settings»-ikonet øverst til høyre i Twitter-vinduet i nettleseren. Klikk på «Privacy and Safety» og fjern haken ved «Tailor ads based on information shared by ad partners».

Det viser seg dessverre at varselet dukker fortsatt opp i strømmen, men det er ikke like påtrengende.

Har du tips?

Vi har prøvd å finne en løsning på dette, men det tipset vi fant viste seg altså å ikke virke. Vet du om noe som virker? Legg gjerne igjen en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.