Dagens feilsøketips: fiks tastaturet

Hva kan du gjøre hvis enkelte taster eller hele tastaturet slutter å virke? Ganske mye faktisk.

Les også: Tastaturets hemmeligheter

Hvis noen av tastene på tastaturet slutter å virker er det kanskje på tide å vurdere å kjøpe ny PC, men det finnes en del midlertidige løsninger.

Hurtigtaster

Kanskje den enkleste løsningen er å bruke en hurtigtast for den ene tasten som ikke virker. Hvis enkelte taster slutter å virke kan du bruke hurtigtast fra de andre tastene. Du kan for eksempel bruke hurtigtasten CTRL+M hvis Enter-tasten slutter å virke.

Skjermtastatur

Skjermtastatur er en lite kjent funksjon som faktisk er innebygd i Windows. Da kan du bruke musen på å klikke på tastene som et alternativ til tastaturet. Les mer i vår artikkel.

Powertoys

Powertoys har funksjonen Keyboard Manager som kan brukes til å omdefinere taster på tastaturet. Last ned og installer Powertoys og klikk på Keyboard Manager og deretter på Remap keys. Klikk på pluss-tegnet (+) under Key og du kan da velge hvilken tast du ønsker å omdefinere. Les mer i vår artikkel.

Eksternt tastatur

Det går an å koble eksternt tastatur til USB-porten på PC-en

Ny PC?

Er det feil på tastaturet kan det rett og slett være på tide å kjøpe ny PC.

You may also like...

2 Responses

  1. Tom Dysa Stolan sier:

    Bokstaven å sluttet plutselig virke p min thinkpad alle andre bokstaver virker.. har dere noe tips hvordan jeg kan fikse det=

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *