Slik får du bedre søvn
Søvn er kanskje det viktigste vi har for å kunne fungere godt i hverdagen. Sover du dårlig?

Det finnes en rekke produkter som kan hjelpe eg med å sove bedre. Det gjelder både apper du kan laste ned og diverse fysiske dingser.

Hjelp for å få bedre søvn

  • F.lux er programvare som installeres på datamaskinen og som endrer lyset du ser på dataskjermen, et lys som i utgangspunktet kan forhindre eller forsinke nattesøvn. Dataskjermer utstråler blått lys, og dette lyset reduserer utskillelse av melatonin, noe f.lux er laget for å endre på, og dermed forbedre søvnen. Les mer i vår artikkel.

  • Lightbulb er en app som fungerer på lignende måten som F.lux, det vil si den reduserer blått lys fra dataskjermen. Du finner installasjonsfilen på github.com.

  • Sleep Genius er et program som ble utviklet av NASA for å få astronautene til å sovne i verdensrommet. Nå er produktet tilgjengelig som en app for mobiltelefoner og smartklokker. Sleep Genius er utviklet til å redusere stress, den gir deg stressreduserende musikk før du legger deg. Dette skal gi deg bedre nattesøvn og den vekker deg gradvis med behagelige lyder. Appene er ikke gratis, men de er tilgjengelig for Android (55 kroner) og iOS (for 4,99 USD som er rundt 45 kroner).

  • Nokia Withings Activité Pop er et klassisk armbåndsur med innebygget søvnmåler. Det er en smartklokka som måler automatisk når, hvor lenge og hvor godt du sover. Teknisk Ukeblad testet en klokke som ligner (Withings Activité Pop) for et par år siden – les mer om testen på TU.no. For ordens skyld, Withings er nå en del av Nokia.

  • Withings Aura er et system som består av en egen madrassensor, lampe med høyttaler og sensorer samt en egen mobilapp.

  • Sleep Therapy Pillow er en pute med innebygde stereohøyttalere som kan kobles til egne dingser fra Sound Oasis, eller hvilken som helst annen lydkilde som musikk eller lydbøker.

  • Sleep Cycle er i utgangspunktet en alarmklokke, men den er mer enn det. Det er en app som overvåker din søvn og den registrerer når du har dyp søvn og når du har lettere søvn. Dette skal appen kunne gjøre basert på dine bevegelser i senga. Denne appen sørger for å vekke deg når du er i en lett søvnfase. For at denne appen skal fungere som den skal må du legger mobilen i senga. Den støtter Android og iOS.

  • Fitbit Alta HR er et aktivitetsarmbånd som blant annet har en funksjon som registrerer hvor lenge og hvor godt du sover. Dette armbåndet har nylig fått en oppdatert programvare som har fått funksjonen «Sleep Stages» – den kan anslå hvor mye tid du tilbringer i de ulike søvnfasene. Funksjonen «Sleep Insights» gir deg råd om hvordan du kan bedre søvnkvaliteten din. Du finner beste pris på Fitbit Alta HR på prisguide.no og prisjakt.no.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *