Den enkleste fotoappen

photoscape1

PhotoScape er et koreanskt bilderedigeringsprogram som har en innebygd raw-konverter. Filosofien bak dette programmet er at det skal være enkelt og morsomt å redigere bilder. Grensesnittet er veldig oversiktlig med vanlige redigeringsfunksjoner og justeringsmuligheter.

Last ned gratis

Du kan laste ned programmet fra photoscape.org. Brukergrensesnittet som møter deg når du starter programmet er noe uvanlig. Du får tilgang til 13 funksjoner som er arrangert som små ikoner i en sirkel. Poenget er at du skal først klikke på ett av disse ikonene for å velge en funksjon og deretter velge et bilde som skal behandles med den aktuelle funksjonen.

Klikk på bildet for å få det i full størrelse

Klikk på bildet for å få det i full størrelse

Du kan for eksempel velge Rediger og deretter ble deg frem til et bilde for å redigere. Da får du tilgang (nederst til venstre) til funksjoner som blant annet klarhet, skarpere, farge, fargeglød, beskjære og bakgrunnslys. Du kan så klikke på Lagre nederst til høyre når du er ferdig med å redigere et bilde. Du får da en mulighet til å blant annet justere bildekvaliteten og en Lagre som-mulighet, altså at du kan lagre bildet med et annet navn enn originalbildet.

Enkel raw-konverter

Programmet har en innebygd raw-konverter (fra raw-fil til JPEG-fil), det vil si du kan klikke på RAW-konverterer-ikonet og velge en del innstillinger for konverteringen. Du har også muligheten til å se en forhåndsvisning av et behandlet bildet. Til slutt kan du klikke på Utfør for å gjennomføre konverteringen. Vær klar over at du har en mulighet til å ikke overskrive og da velger du «Ikke overskriv». For ordens skyld, denne raw-konvereren er meget primitiv, den har kun det aboslutt grunnleggende og tilbyr ingen avanserte innstillinger, men den er bedre enn ingenting.
Enkle redigeringsfunksjoner

Videre byr programmet på funksjoner som montasje, koble bilder, animert Gif, utskrift, fargefanger, skjermbildefanger, klippebord, gi nytt navn og auto-oppgaver.

Demonstrasjonsbildet du ser til venstre for sirkelen i programvinduet har ingen funksjon annet enn å være en dekorasjon. Du får et tilfeldig bilde hver gang du starter programmet, et bilde som er hentet fra nettstedet Flickr.com. Du kan slå av denne visningen via en knapp under bildet, hvis du ønsker det.

Grensensittet i Photoscape er ganske annerledes enn det vi er vant til fra andre bildeprogrammer, men du blir fort vant til dette. Du kan alltid klikke på Photoscape-menyen øverst til venstre for å få tilgang til alle funksjonene igjen.

Ikke perfekt

Under en kort testing av programmet la vi merke til en svakhet/feil i programmet og det skjedde under testing av raw-konvertereren. Det viser seg at Photoscape har problemer med å håndtere flere ting samtidig. Da vi skulle gå til et annet program, midt under raw-konverteringen, og deretter gå tilbake til Photoscape-funksjonen, ble raw-funksjonen ikke lenger tilgjengelig. Programmet hadde rett og slett låst seg. Det virker som Photoscape ikke takler å ha flere programmer åpne samtidig. Du bør derfor ikke drive med multitasking mens du kjører Photoscape.

En rask og enkel fotoapp

Photoscape er likevel et greit alternativ hvis du er ute etter et program som er enkelt og raskt for enkle bilderedigeringer. Har du større ambisjoner med bildene dine, bør du velge et annet program. Du finner et godt utvalg i vår oversikt.

Kilder: Photoscape.org, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *