PaintShop Pro – et rimelig redigeringsalternativ

PaintShop Pro (tidligere Paint Shop Pro) er en gammel traver innen bilderedigering for Windows. Programmet var opprinnelig utviklet av selskapet Jasc Software, men ble kjøpt av Corel i 2004.

Les også: De beste fotoappene

Funksjonaliteten til PaintShop Pro er blitt utvidet til å støtte plugin for Adobe Photoshop. Programmet finnes nå i to utgaver, PaintShop Pro 2018 er den grunnleggende utgaven, mens PaintShop Pro 2018 Ultimate som leveres sammen med andre programmer og leveres også med en rekke tilleggsverktøy.

En av finessene med PaintShop Pro er et grensesnitt som kan utføre oppgaver automatisk, noe som kjøres med skript som er skrevet i programmeringssprket Python.

PaintShop Pro 2018

Den foreløpig nyeste versjonen er PaintShop Pro 2018. Den har en pris op 599 NOK, men den kan lastes ned og prøves gratis i en begrenset periode.

Den tilbyr responsiv bilderedigering og en rekke design-funksjoner, maler og tekstverktøy. Du finner en oversikt over alle funksjoner på paintshoppro.com.

Blant nyhetene i 2018-utgaven er forenklet brukergrensesnitt og bedre ytelse. Videre har programmet fått en rekke nye fargepalett, nye børster og nye mønster.

Les mer om PaintShop Pro 2018 på paintshoppro.com

PaintShop Pro 2018 Ultimate

Denne utgaven har en pris på 799 NOK.

Har alt det PaintShop Pro har å tilby pluss følgende:

  • Corel AfterShot 3 med mulighet for redigering av raw-filer.
  • Perfectly Clear 3 SE by Athentech – automatisk bildekorrigering.
  • Corel Live Screen Capture – skjermavspilling.
  • Samling av koster, teksturer og bakgrunner.

Du finner en oversikt over alle funksjoner på paintshoppro.com

Les mer om PainShop Pro 2018 Ultimate på paintshoppro.com.

PaintShop Pro vs Photoshop

PaintShop Pro 2018 har vesentlig mindre med funksjoner og muligheter sammenlignet med programmer som Adobe Photoshop, men til gjengjeld er PaintShop Pro 2018 vesentlig rimeligere. Du kan riktignok få en rimelig pakke med både Photoshop og Lightroom for rundt hundre kroner per måned, men det er abonnementpris og ikke engangspris. Fordelen med PaintShop Pro 2018 er at det er enklere å bruke enn Photoshop.

Kilder: Paintshoppro.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *