Slik gjør du Windows 10 mer optimal!

På denne siden finner du gode råd og tips om hvordan du kan optimalisere en PC med Windows 10 installert.

Les også: November-oppdateringen er klar

Mange av disse tipsen er enkle å gjennomføre, men andre krever litt mer forståelse av Windows 10. Du gjør dette uansett på eget ansvar.

Optimal Windows 10!

 1. Fjern programmer du ikke bruker
  Du kan høyreklikke på et program via startmenyen og velge å avinstallere. Enklere blir det ikke, men hvis du er usikker på om du bør fjerne et program bør du ikke fjerne det. Programmer som er innebygd i Windows 10 bør ikke fjernes fordi det kan gjøre systemet ustabilt.

  Les også: Disse appene kan du trygt fjerne

  Enkelte programmer kan være vanskelig å fjerne på denne måten, blant annet fordi du må logge deg på en tjeneste før du kan fjerne programmene. I slike tilfeller kan du bruke GeekUninstaller – dette programmet fjerner nemlig programmer med makt – les mer i vår guide.

 2. Fjerne fliser
  Dette er selvfølgelig smak og behag, men du kan fjerne flisene i Windows 10 hvis ikke du liker dem. Du kan høyreklikke på hver enkelt flis og velge Løsne fra Start. Slik fortsetter du på alle flisene helt til ingen flis er igjen. Les mer i vår artikkel

 3. Fjern reklame
  Du har en mulighet til å fjerne reklame som dukker opp på ulike steder i Windows 10. For ordens skyld, dette gjelder Windows 10 Home. Les mer i vår artikkel.

 4. Fjern oppstartprogrammer
  Hvis ikke du gjør noe med dette legger det seg ganske mange programmer i Windows-oppstarten. Problemet med dette er at det drar ned ytelsen. Det blir alt for mange programmer som kjører i oppstarten. Vi kan nevne som et eksempel at Adobe Creative Cloud kjører flere programmer i oppstarten – vi fjernet alle og merket stor forskjell i ytelse!

  Du kan fjerne disse programmene fra oppstarten via en innebygd funksjon i Windows, men vår erfaring er at programmet Autorun Organizer er mer brukervennlig. Du kan fjerne programmene midlertidig (Disable Temporarily). Les mer om Autorun Organizer i vår artikkel.

You may also like...

3 Responses

 1. Arne sier:

  GeekUninstaller Er sikkert et fint program for noen jeg ønsker og fjerne Bing. Men det klare den ikke? Har Google Chrome som Standart Nettleser og jeg har fjerna alle andre flere gange.
  Fordi jeg trenger ikke flere. Nettleser inn Google.
  Jeg har prøvt alt jeg kommer på å nå har jeg gitt opp, Microsoft har tvunget dette produktet på oss ved en oppdatering.
  Virker som dette er et produkt man har livet ut.
  Er det mulig og fjerne dette Skittet av et produkt, det har 0 i nytteverdi. Takk om der er en løsning eller finnes. et produkt som klare dette.
  Kaopra.

  • Bing er en søketjeneste og ikke et program som er installert i Windows. Du kan bytte fra Bing til Google hvis du klikker på menyen øverst til høyre i Chrome – her kan du velge Innstillinger og Søkemotor. Og her kan du velge den søkemotoren du ønsker.

 2. Arne sier:

  Jeg Takker for svar på mitt spørsmål ang Bing. Jeg skrev at Bing er ingen Nettleser. Klikker du på 3 prikker i øvre hjørne hjørne på Google Chrome.
  Innstillinger så se etter Standart Nettleser.

  Ref: (Windows. Du kan bytte fra Bing til Google hvis du klikker på menyen øverst til høyre i Chrome ) Dette er helt korrekt da har du Yahoo – Google- Bing + 1 til jeg ikke gidder og skrive den siste Sorry.
  Du sletter dem du ikke trenger, å jeg skrev nå står der 1 tilbake og det er ( Google Chrome som er standard nettleseren din) Jeg er vant med at folk sliter med lese eller forstå? Har kanskje lese vansker også. MEN JEG SKREV FAKTISK AT GOOGLE ER STANDART NETTLESER Derfor mitt spørsmålang
  Bing, det hadde vert fint om jeg kom så langt at jeg kunne fjerne dette svineriet fra min computer?

  Jeg har ikke spurt om å få dette, men Microsoft har en Tjeneste som hette SØK der kan du søke alt du orker om nødvendig, for og si det slik
  1 søketjeneste holder lenge vi trenger ikke 2, jeg oppfatter dette mer som Reklame og det hater jeg Sorry.

  Se på nettet der står side opp og side ned hvordan fjernes dette svineriet som Microsoft har påført oss Brukere.

  Det er en oppgave for Dataporten samt deg og dine hjelpere Årsæll Benediktsson. Utrolig mange vil Takke deg for dette.

  For og gjenta så er Google Chrome Chrome Standart Nettleser. Ønsker ingen andre. Takk for mere hjelp om det finnes Takk..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.